Handige tips om van muggen af te komen

Nooit meer last van muggen! Jullie zullen er ongetwijfeld last van hebben. De muggen! Een ware plaag op het moment. Je wilt zo graag de ramen en deuren open laten staan als het warmer is. Maar dat gaat helaas niet! Zo een 131 muggen vinden dat leuk en vallen jou lastig. Nu zou je natuurlijk allerlei kant en klare vaak chemische middelen in kunnen zetten om van de muggen af te komen. Maar je kunt deze middelen ook zeer gemakkelijk zelf maken! Niet chemisch, en het ziet er nog leuk uit ook.    TIP 1 – Citroenkaars De citronella kaars is ons allemaal wel bekend. De herkenbare citroengeur die deze kaars afgeeft moet ervoor zorgen dat de muggen ver van jou vandaan blijven. Maar er is ook een natuurlijke variant, deze is simpel, decoratief en verjaagt muggen. Zoek een paar leuke glazen potjes waar een drijfkaarsje in past. Vul deze met geurende muggen afwerende kruiden zoals: munt, citroen, limoen & rozemarijn. Vul het potje met water en voeg citronella olie toe. Plaats het drijfkaarsje.   TIP 2 – Natuurlijke muggenspray Klaar met die chemische muggensprays? Probeer dan eens de natuurlijke variant! 1. Wrijf steeltjes en bladeren van kattenkruid fijn in water. 2. Laat dit mengsel een tijdje staan zodat het goed kan trekken. 3. Voeg (eventueel) wat citronella olie toe 4. Doe het in de plantenspuit 5. Spray de natuurlijke muggenspray op de huid, kleding, of bed   TIP 3 – Halve citroen Snijd een citroen doormidden en steek in beide
Lees verder...


Herkenbaar beeld

Het is een herkenbaar beed voor de streek. Maar je moet natuurlijk een beetje geluk hebben dat het zich aandient. Of zoals veel natuurfotografen dat hebben, veel geduld. De beloning is nabij.
Lees verder...

Ridder Rudolph te paard door het dorp

De lintjesregen is nog maar net achter de rug of Noordeloos heeft er alweer een ridder bij. Gisterenavond werd in bijzijn van het volk Rudolph de Jong tot Ridder geslagen door schone jonkvrouw Van Leeuwen.
Lees verder...

12 dagen fietsen door Nederland

Als je dan toch 12 dagen aan het fietsen bent, dan sla je de Alblasserwaard natuurlijk niet over. Prachtig gebied om te fietsen. Ik spreek dit fietstrio kort, maar ik begrijp dat ze er al de nodige kilometers op hebben zitten. Ik geef hem een compliment voor zijn gezonde kleur. “Dat is alleen mijn hoofd. De rest is nog net zo wit.” Ik moet denken aan de bruine armen en benen van wielrenners, die stoppen waar de kleding begint. In mijn hoofd vormt zich een beeld van deze fietser en laat dat ook snel weer los.  Ze vervolgen hun weg naar Sliedrecht. Morgen zijn ze weer thuis.
Lees verder...

Typisch Hollands tafereeltje

Marco Vink stuurde me deze foto, gemaakt op de Ammerse Kade. Meer Nederlands kan bijna niet. Even een bakkie doen bij of misschien wel de fiets van de bewoner. Fijn plaatje.
Lees verder...

Snoeien doet bloeien

Met zo’n mooi weekend voor de boeg gaan we natuurlijk massaal de tuin in. En daar ligt nog wel wat werk op ons te wachten.
Lees verder...

Kelvin heeft gelijk

Het licht van de koude ochtend mengt zich met het warme licht van de opkomende zon. Dat klinkt misschien wel erg poëtisch, maar ik kan u verzekeren dat het op waarheid is gebaseerd. Ook kleur heeft een temperatuur uitgedrukt in Kelvin. Je ogen en je camera corrigeren dat automatisch, maar het is leuk om daar eens mee te spelen. Als je er meer over wil weten kun je er hier over lezen.
Lees verder...

OogopAlblasserwaard zoekt zes enthousiaste fotografen

Ik ben op zoek naar zes enthousiaste fotografen die het leuk vinden om de Alblasserwaard in al haar facetten in beeld te brengen. In ruim een jaar is deze blog uitgegroeid tot een goed bezochte website, met veel leuke reactie tot gevolg.
Lees verder...

Lunch op het achterdek in de zon

Ik rijd over de N214 en zie deze twee mannen op het achterdek van hun bootje een boterham eten. Mijn auto gaat aan de kant en ik probeer een goede foto te maken.
Lees verder...