Einde Oog op Arnhem

Per 2017 heeft Oog op Nederland alle franchise contracten met de fotografen door het land verbroken. Oog op Nederland gaat door onder een andere formule en enkele fotografen die een fotoblog onder hun hoede hadden genomen, hebben hun investeringen ten gelde gemaakt onder een andere naam.
Lees verder...


Carlo soundtript ® in de Eusebiuskerk

Zaterdagavond verandert de Eusebiuskerk in één groots experimenteel muzikaal spektakel: een Sound Trip ®, en wel de HRFSTWND Soundtrip Experience XXL. De Sound Trip ® is ontwikkeld door dirigent en alleskunner Carlo Balemans, vandaag repeteerde hij met twintig muzikanten van het Gelders Orkest. Maar zaterdag 15 oktober zijn dat er 230 meer: van professioneel, amateur tot startend. Carlo mixt hun bijdrages aan het spektakel ter plekke in elkaar.
Lees verder...

Studio Klare Taal

“Dagbestedingsplekken? Dat kan niet meer! Iedereen is in staat om op zijn manier een steentje bij te dragen.” Op de hoek van de Klarendalseweg en de Willemstraat, zit sinds enkele maanden Studio Klare Taal: theaterkostuums, styling, decor. Tijdens evenementen gaat de winkel ook open, zoals aankomende zaterdag. Drijvende kracht achter dit atelier is Juno Lefèvre. Ze werkt er officieel maar 28 uur, in de praktijk is dat iets meer… Het is de baan van haar leven.
Lees verder...

Arnhemse Courant – 30 jaar geleden

Fotograaf Luuk van der Lee dook de archieven in. Van 1985 t/m 1991 fotografeerde hij voor dagblad de Arnhemse Courant (1854/2001): van persmoment naar huis, de doka in en met een natte print op het dashboard naar de redactie om de deadline te halen. Dertig jaar later geniet Oog op Arnhem na met zijn gedigitaliseerde negatieven.
Lees verder...

Theater Klare Taal, een gezelschap voor podiumkunsten in Klarendal

‘Het gaat niet om mensen met een beperking, maar om de talenten’: de gezichten achter een theatergezelschap. Sinds drie jaar komen Caro Wicher en Sylvia Theunissen twee dagen in de week naar de Menno van Coehoornkazerne in Klarendal om er samen te werken en te repeteren met het KlareTaal gezelschap; Sylvia vanuit Driestroom als projectleider en Caro vanuit ArteZ voor de artistieke begeleiding. Theater Klare Taal is een gezelschap met mensen met een beperking die podiumkunsten vorm geven. Zij komen het gezelschap binnen door mond-op-mond reclame, via speciaal onderwijs óf vanuit dagbesteding van Driestroom.
Lees verder...

Mysteries!

Gevonden aan de Rijnkade. Soms kom je van die dingen tegen waarvan je niet begrijpt wat ze zijn. Daar hangt best een mooi stukje kleiwerk, maar geen bordje ernaast van de maker en de uitleg of bedoeling van het werk. Iemand?
Lees verder...

#arnhemstagram (foto’s)

Op Instagram is er ook nog een digitale wereld aan de gang: Arnhemstagram, een ode aan de schoonheid van het Arnhemse en omgeving. Wie er precies achter dit account zit is onduidelijk, maar de hashtag levert weer allerlei andere beelden op van allemaal mensen die van de stad houden.
Lees verder...

Dementievriendelijk

In Elderveld maakte fotograaf Zefanja wat foto’s voor de Arnhemse Koerier van mevrouw van Oss en Janneke. Schrijvend collega Marnix ten Brinke had de opdracht gekregen om kopij te maken over een maatjesproject. Janneke is dus een maatje voor mevrouw van Oss. Tweewekelijks komt ze even een babbeltje maken op haar kamer op de vijfde verdieping.
Lees verder...

Kinderen en kunst

Wijken voor Kunst stelt al twaalf jaar in september kunstzinnige bewoners uit de wijken Klarendal en Sint Marten in de gelegenheid hun uitingen met buurtbewoners en de rest van de stad te delen. Dit jaar voert de organisatie drie projecten uit waar meerdere doelgroepen elkaar treffen.
Lees verder...

Panter Maga onder narcose (fotoserie)

Vanmorgen is in Burgers’ Zoo de 14 jaar oude Sri Lankaanse panter Maga onder narcose gebracht om röntgenfoto’s te maken van zijn voorpoot. De panter heeft al een tijdje moeite met lopen. Na het bekijken van de rontgenfoto’s blijkt Maga last te hebben van artrose.
Lees verder...