Plantjes, plantjes!

In het voorjaar worden er zo vlak voor Moederdag in meerdere wijken al jaren plantjesmarkten georganiseerd. Daar zijn altijd wel budgetten voor beschikbaar, om de inwoners van de stad te stimuleren meer met groen te doen in dichtbebouwde gebieden. Maar er zijn ook meerdere buurt (moes) tuinen van de grond gekomen, bewonersinitiatieven om óók nog eens biologisch te eten. 

Zo’n tuin (er zullen er hier vast meer voorbij komen in de toekomst) is vandaag officieel geopend bij het MFC van Klarendal aan de Klarendalseweg. Ellen Karis van Bloei in Arnhem (bewoonster) trekt daar samen met groenminnende bewoners uit de buurt al een tijdje de kar. Via social media schoten er meerdere mensen te hulp bij aanleg van bijvoorbeeld de sleutelgattuinen. Basisschool Kunstrijk (gehuisvest in dat MFC) is betrokken geraakt bij deze tuin en tijdens de plantjesmarkt van vandaag (ook een bewonersinitiatief) kwamen kinderen na de officiële opening helpen er de eerste kruidenplantjes in te planten. En geschminkt! want elders op de markt was er ook vertier voor de kleintjes.

Oma’s en tuinierders schoten te hulp. Meer beelden in de (openbare!) Facebook groep.

Het voorjaar mag nu echt beginnen!


Next ArticleTwee verhalen over stoepkrijt