Handige tips om van muggen af te komen

Nooit meer last van muggen! Jullie zullen er ongetwijfeld last van hebben. De muggen! Een ware plaag op het moment. Je wilt zo graag de ramen en deuren open laten staan als het warmer is. Maar dat gaat helaas niet! Zo een 131 muggen vinden dat leuk en vallen jou lastig. Nu zou je natuurlijk allerlei kant en klare vaak chemische middelen in kunnen zetten om van de muggen af te komen. Maar je kunt deze middelen ook zeer gemakkelijk zelf maken! Niet chemisch, en het ziet er nog leuk uit ook.    TIP 1 – Citroenkaars De citronella kaars is ons allemaal wel bekend. De herkenbare citroengeur die deze kaars afgeeft moet ervoor zorgen dat de muggen ver van jou vandaan blijven. Maar er is ook een natuurlijke variant, deze is simpel, decoratief en verjaagt muggen. Zoek een paar leuke glazen potjes waar een drijfkaarsje in past. Vul deze met geurende muggen afwerende kruiden zoals: munt, citroen, limoen & rozemarijn. Vul het potje met water en voeg citronella olie toe. Plaats het drijfkaarsje.   TIP 2 – Natuurlijke muggenspray Klaar met die chemische muggensprays? Probeer dan eens de natuurlijke variant! 1. Wrijf steeltjes en bladeren van kattenkruid fijn in water. 2. Laat dit mengsel een tijdje staan zodat het goed kan trekken. 3. Voeg (eventueel) wat citronella olie toe 4. Doe het in de plantenspuit 5. Spray de natuurlijke muggenspray op de huid, kleding, of bed   TIP 3 – Halve citroen Snijd een citroen doormidden en steek in beide
Lees verder...


OogopArnhemZuid.nl is op zoek naar een nieuwe Fotograaf/Blogger.

Interesse om je naamsbekendheid als fotograaf te vergroten en mee te doen met een lucratief franchisemodel? Meld je aan voor meer info! Tag, Share of Like als je weer elke dag een actuele foto van “Jouw” Arnhem Zuid voorbij wilt zien komen!
Lees verder...

Gedicht en foto deel 4 project van Frans de Haas en Resie Robbers

Gedicht en foto deel 4 project van Frans de Haas en Resie Robbers. Hiermee sluit ik voor mij oog op Arnhem zuid af. Ik wens jullie nog even kijk en leesplezier!!
Lees verder...

De opkomst van de popgroepen in Arnhem Zuid

Ik kreeg nog een heel leuk stukje van Jan Daams over de  opkomst van de popgroepen in Arnhem zuid. Met Jan Daams heb ik inmiddels meerdere keren om de tafel gezeten.  Jan is al jaren herenkapper op Suikerland en kan veel vertellen over de  geschiedenis van Malburgen. Dit gaat onze laatste samenwerking voor oogop Arnhem zuid zijn. Hieronder een stukje van hem: Tot aan de jaren 60 was er geen uitgaansgelegenheid in Arnhem Zuid, alleen bij Hotel Zuid en Café Suikerland kon men een kopje koffie en een glaasje drinken. Hotel Zuid had ook een terras met uitzicht over het De Monchyplein. Behalve tijdens bruiloften was er ook nooit een dansavond waar een orkestje of band speelde. Dat veranderde snel, mede door de opkomst van The Beatles, vormden zich, net als in heel Nederland, ook in Malburgen beatbandjes. Als je een aantal akkoorden op de gitaar kon spelen en je had een drumstel was je al een heel eind. De allereerste band in Arnhem waren The Moans, opgericht door Erlend Josephy, ook woonachtig in Malburgen. Bij deze groep is ook Herman Brood zijn muzikale carrière gestart. Het eerste bandje dat ik in Zuid gezien heb waren The Magic Magnetos in Hotel Zuid tijdens een carnavalsavond van Arnhemia in 1964, ze speelden toen al nummers van The Beatles en daarmee was het beat-tijdperk begonnen. Deze groep was de voorloper van de latere band The Minstrels. Daarna kwamen de beatbandjes als paddenstoelen de grond uit, in heel Arnhem werd er in garages
Lees verder...

Gedicht en foto deel 3 project van Frans de Haas en Resie Robbers

Gedicht en foto deel 3 project van Frans de Haas en Resie Robbers Deze week laten Resie en Frans ons nog verblijden met hun werk en zie ik dit als een mooie afsluiter voor mij van oogoparnhemzuid. Ik hoop dat er in zuid een fotograaf is die wat tijd heeft om dit mooie idee voort te zetten.
Lees verder...

Nieuwe fotograaf voor oogoparnhemzuid gezocht

Ja jullie lezen het goed. Ik heb besloten om met het blog te stoppen. Dit omdat het me toch teveel uit mijn atelier houdt. Andere projecten kan ik niet de aandacht geven die ik wil. Om uiteindelijk deze beslissing te maken heeft me wel wat tijd gekost. Want als ik denk aan de mooie, leuke, interessante ontmoetingen die ik heb gehad dan was dat altijd mijn beste motivatie geweest!! Deze maand zal ik nog af en toe een berichtje plaatsen. Ik dank jullie voor de mooie berichten en foto’s, verhalen en voor mijn vaste lezers zeg ik: veel succes met alles en houd het blog in de gaten misschien is de volgende fotograaf al weer snel gevonden!!
Lees verder...

Concert WereldVrouwenkoor en Vluchtelingenmuzikanten

Omdat het vandaag internationale vrouwendag is wil ik het Wereldvrouwenkoor uit Arnhem even de aandacht geven. Dit koor bestaat uit vrouwen vanuit alle uithoeken van de wereld.  Voor  vrouwen die  nieuwsgierig zijn geworden en het leuk vinden om mee te zingen en met mooie liederen uit jou cultuur het wereldvrouwenkoor nog kleurrijker te maken. Mail naar : wereldvrouwenkoor@gmail.com  Voor komende zaterdag hebben ze een speciaal programma: Zaterdag 12 maart 2016   Concert Vluchtelingenmuzikanten en WereldVrouwenkoor Op zaterdag 12 maart aanstaande nodigen wij u van harte uit voor een bijzonder concert. De Vluchtelingenmuzikanten die verblijven in het AZC in de Koepelgevangenis te Arnhem zullen voor u een concert geven in onze Dorpskerk te Schaarsbergen U bent allen welkom vanaf 19.30 uur. Om 20 uur start het programma met een wereldreis verzorgd door het Wereldvrouwenkoor. Aansluitend zullen de Syrische muzikanten u muziek ten gehore brengen, onder andere op de Oed. Na afloop kunt u onder het genot van een Syrisch hapje en een drankje napraten. De entree is gratis, maar wij hopen op een vrijwillige bijdrage van rond de €10,- euro per persoon. Er staat een collectebus klaar. De opbrengst komt ten bate van Vluchtelingenwerk Nederland en het project ‘Herinrichting van de Dorpskerk Schaarsbergen’.  
Lees verder...

Stel je voor

Stel je voor dat je een slak bent of een tor of… dan bekijk je de wereld vanaf deze hoogte. Of liever gezegd vanaf deze laagte!! De wereld ziet er dan heel anders uit!
Lees verder...

Om de tafel in de bibliotheek van Bronbeek, zo is het begonnen 9 foto’s

Joop Konings, Clementine Edwards van Muijen en Hans van den Akker zaten bij elkaar om de tafel in de bibliotheek van Bronbeek. Zo is het begonnen. Joop en Clementine hebben namelijk beiden een kris uit Indonesië. Aan Hans, die conservator is van het museum in Bronbeek, vroegen ze meer informatie over hun kris. Met deze informatie waren ze zo blij dat Joop voorstelde om als tegenprestatie een gedenkboek over Bronbeek opnieuw te laten binden. Joop is aangesloten bij de Boekbindersclub in Vaassen. Het boek is niet zomaar een boek maar een Gedenkboek die de eerste commandant van Bronbeek heeft geschreven. Hierin beschrijft hij het reilen en zeilen van het instituut Bronbeek in de negentiende eeuw . Voor Joop een mooie uitdaging die veel van zijn tijd en concentratie vroeg. Bij elke stap in dit proces heeft hij foto’s gemaakt om het visueel te maken voor de lezers. Gisteren was ik aanwezig bij het officiële moment dat het gedenkboek terug ging naar Bronbeek. Joop overhandigde het Gedenkboek aan de zichtbaar enthousiaste Hans, die het boek nu volledig gerestaureerd kan terug zetten in de bibliotheek van Bronbeek.
Lees verder...

Op hoogte 11 foto’s (klik)

Op hoogte! Op het dak van het Ohra gebouw! Daar stond ik vanmorgen! Toch wel geluk met het weer want ik kon behoorlijk ver kijken! En wat een geluk dat ik daar toestemming voor had gekregen, geweldig! In de verte zag ik het Gelredome en Kronenburg, de Rijkerswoerdse plassen met daarachter Elst. Elden met de spoorbrug en Schuytgraaf. Maar er gebeurt iets grappigs!!Naarmate wij, ik en de beveiligingsman die me goed rondleidde, verder op het dak liepen zag ik elementen van het gebouw waar mijn aandacht naartoe werd getrokken. De lijnen en vormen van het gebouw kregen mijn interesse. Op het dak zag ik ook een capsule staan, die elk moment recht omhoog de lucht ik kon gaan, althans daar moest ik meteen aan denken maar het was een lichtkoepel, met een erg apart vorm. De reflectie door de ramen intrigeert me altijd, het spiegelen van de ruimte binnen en buiten in èèn beeld. Kortom een interessante morgen op het dak bij Ohra!!
Lees verder...