De Sint-Odulphuskerk vanuit de lucht

De Sint-Odulphuskerk gezien vanuit de lucht. Petrik Helderman van LightFlight luchtfotografie en bouwinspectie maakte deze foto van deze rijksmonumentale kerk aan de Dorpsstraat.

Sint-Odulphuskerk

De eerste Sint-Odulpuskerk in Assendelft werd rond 1410 gebouwd, maar ging tijdens de reformatie in 1582 over naar de protestanten. De katholieken van Assendelft maakte in de eeuwen daarna gebruik van schuilkerken, tot in 1853 een nieuwe kerk werd gebouwd. Deze waterstaatskerk bleek echter al naar enkele decennia te klein en bouwvallig, waardoor in 1883 werd besloten een nieuwe kerk te bouwen.

De Sint-Odulphuskerk vanuit de lucht - Dorpsstraat - Assendelft - Zaanstad - Foto: LightFlight.nl

Kijk mee met Oog op Assendelft

Hier ziet u foto’s van Assendelft, haar inwoners en ondernemers. De laatste nieuwtjes en leukste tips. Assendelft van A tot Z in beeld. Volg Oog op Assendelft op Facebook of Twitter en kijk met ons mee!

In beeld op Oog op Assendelft

Wij brengen Assendelft uiteenlopend in beeld met actuele foto’s, leuke tips en nieuwtjes. Ons motto is “Lokaal verbinden door lokaal verbeelden”. Dagelijks bereiken wij duizenden Assendelvers en Zaankanters via onze website en social media. Wilt u ook in beeld komen op Oog op Assendelft? Wij vertellen er u graag meer over!

Fotografie: Petrik Helderman / LightFlight.nl
Locatie: 52°28’29.7″N+4°44’45.7″E

Fotograaf Pascal Fielmich / OogopAssendelft.nl

Pascal Fielmich

Fotograaf Pascal Fielmich brengt voor Oog op Assendelft het rustieke lintdorp Assendelft in beeld. Haar evenementen, (ondernemende) bewoners, karakteristieke architectuur en prachtige natuur in de polders, op de dijk en langs de Stelling van Amsterdam (Unesco Werelderfgoed).


Next ArticleOog op Assendelft wordt Dit is Assendelft