De Capelse ondernemer 2016

Kandidaten Capelse ondernemersprijs bekend

Op woensdag 26 oktober maken de ondernemers achter De Bloemenplantage B.V., Grandcafé-Restaurant In den Boekenkast en Sizo In and Outdoor Signing kans op de titel Capelse ondernemer van 2016. Dit heeft de jury van de Capelse ondernemersprijs bekendgemaakt. De drie kandidaten zijn gekozen uit een recordaantal van 54 genomineerde bedrijven.
Lees verder...


Handige tips om van muggen af te komen

Nooit meer last van muggen! Jullie zullen er ongetwijfeld last van hebben. De muggen! Een ware plaag op het moment. Je wilt zo graag de ramen en deuren open laten staan als het warmer is. Maar dat gaat helaas niet! Zo een 131 muggen vinden dat leuk en vallen jou lastig. Nu zou je natuurlijk allerlei kant en klare vaak chemische middelen in kunnen zetten om van de muggen af te komen. Maar je kunt deze middelen ook zeer gemakkelijk zelf maken! Niet chemisch, en het ziet er nog leuk uit ook.    TIP 1 – Citroenkaars De citronella kaars is ons allemaal wel bekend. De herkenbare citroengeur die deze kaars afgeeft moet ervoor zorgen dat de muggen ver van jou vandaan blijven. Maar er is ook een natuurlijke variant, deze is simpel, decoratief en verjaagt muggen. Zoek een paar leuke glazen potjes waar een drijfkaarsje in past. Vul deze met geurende muggen afwerende kruiden zoals: munt, citroen, limoen & rozemarijn. Vul het potje met water en voeg citronella olie toe. Plaats het drijfkaarsje.   TIP 2 – Natuurlijke muggenspray Klaar met die chemische muggensprays? Probeer dan eens de natuurlijke variant! 1. Wrijf steeltjes en bladeren van kattenkruid fijn in water. 2. Laat dit mengsel een tijdje staan zodat het goed kan trekken. 3. Voeg (eventueel) wat citronella olie toe 4. Doe het in de plantenspuit 5. Spray de natuurlijke muggenspray op de huid, kleding, of bed   TIP 3 – Halve citroen Snijd een citroen doormidden en steek in beide
Lees verder...

Capelle aan den IJssel belaagd door Pokémon

Het is je vast nog niet ontgaan, de Pokémon hype heeft ook Nederland bereikt. Je zou denken dat het alleen jongeren zijn die verslaafd zijn aan dit spelletje, maar niks is minder waar. Mensen van alle leeftijden worden aangestoken met het Pokémon virus. Overal waar je komt zie je mensen met hun mobiel in de hand op zoek naar zeldzame, virtuele wezentjes die zich schuil blijken te houden in de echte wereld. Doe jij er ook aan mee?
Lees verder...

Marskramer staat leeg

Wie komt er in de oude Marskramer?

Al enige tijd geleden is de Marskramer vertrokken uit de Puccinipassage in Capelle aan den IJssel en de ruimte staat op dit moment nog steeds leeg. Het lijkt er ook niet op dat er binnen korte tijd een nieuwe huurder in deze ruimte zal komen. Hoe komt dat toch?
Lees verder...

Gemeentehuis Capelle aan den IJssel

Capelle in actie voor leefbare en veilige wijken

De gemeente Capelle aan den IJssel onderzoekt de komende maanden mogelijke woonfraude en oneigenlijk gebruik van gemeenschapsgeld. Dit gebeurt in de Hoven, Wiekslag, Hoeken, Opera- en Gebouwenbuurt. Tijdens de controle maken de deelnemende organisaties gebruik van elkaars gegevens en van informatie van bewoners. De organisaties waarmee de gemeente Capelle aan den IJssel samenwerkt, zijn: het Kenniscentrum Handhaving en Naleving van de Vereniging Nederlandse Gemeenten, de Belastingdienst, het UWV, de afdeling vreemdelingenpolitie, identificatie en mensenhandel (AVIM) en de Sociale Verzekeringsbank. Optreden Het onderzoeksteam kijkt onder meer naar de gezinssamenstelling, het soort inkomen, overlastmeldingen, de studiefinanciering, illegale onderhuur, overbewoning, arbeidsuitbuiting en mensenhandel. Oneerlijk gebruik van gemeenschapsgeld wordt beëindigd. Tegen personen die zich bewust niet aan de sociale wetgeving houden, wordt opgetreden. Onderbenutting Het onderzoeksteam kijkt ook of bewoners gebruik maken van de regelingen waar zij recht op hebben.  Zo wordt bijvoorbeeld onderzocht of mensen in aanmerking komen voor bijzondere bijstand of andere gemeentelijke regelingen zoals het sportfonds en andere inkomensondersteunende maatregelen. Als de onderzoekers zorgwekkende situaties tegenkomen, verwijzen zij door naar hulpinstanties. Het gaat dan bijvoorbeeld om eenzaamheid, vervuiling of armoede. Aankondiging De bewoners van de uitgekozen buurten hebben vooraf een brief ontvangen waarin de actie is aangekondigd. Zo krijgen zij de kans hun zaken op orde te brengen mocht dit nodig zijn.
Lees verder...

Hoog water

Wat een water!

Wat een regen is er de afgelopen dagen gevallen in Capelle aan den IJssel! De waters in de verschillende wijken stonden dan ook erg hoog. Gelukkig lijkt het ergste nu achter de rug te zijn.
Lees verder...

gemeente presenteert ontwerp vernieuwde centrumring

Uitleg over de nieuwe centrumring van Capelle

Afgelopen zaterdag was ik in de Koperwiek in Capelle aan den IJssel. Naast een leuke actie waarbij je een kluis kon kraken met je aankoopbewijs en leuke prijzen kon winnen, waren er ook mensen die een uitleg gaven over de ideeën over de inrichting van de nieuwe centrumring van Capelle aan den IJssel, enorm interessant om te zien wat de plannen zijn! Heb je het gemist, geen probleem. Er is een mooie pagina gemaakt waarop je precies kunt zien wat de plannen zijn: http://www.centrumxpeditie.nl/
Lees verder...

Geslaagd? Gefeliciteerd!

Ben je geslaagd voor je middelbare school examens? Van harte gefeliciteerd! Geniet van je welverdiende vakantie en veel succes met je vervolgopleiding of met je baan.
Lees verder...

Prinsenpark concert

Vals Plat in Prinsenpark Alexander

Zondagmiddag 19 juni sluit Muziekpodium Prinsenpark de Prinsenparkconcerten af met een optreden van een Big Band.
Lees verder...

Gemeentehuis Capelle aan den IJssel

Gemeente presenteert ontwerp vernieuwde centrumring

De komende jaren gaat de gemeente Capelle aan den IJssel de toegankelijkheid en verkeersveiligheid van het centrum ingrijpend verbeteren. Van donderdag 16 juni tot en met zaterdag 18 juni presenteert de gemeente het voorlopige ontwerp van de nieuwe centrumring aan geïnteresseerden. Dit gebeurt in ‘de Huiskamer’ in winkelcentrum De Koperwiek. Bewoners kunnen deze dagen tijdens de gebruikelijke openingstijden van het winkelcentrum met de gemeente in gesprek over onder andere het ontwerp van de wegen, de planning van de werkzaamheden en praktische gevolgen.
Lees verder...