spreeuwen

Spreeuwen in de avond zon..

Een prachtige plaat van honderden spreeuwen die met een luid kabaal in de bomen van de Mepper hooilanden zitten. – Foto Daniel Meeuwsen –
Lees verder...


Wat voor winkel mis je nog?

Wat voor winkel mis je nog?

Er worden in Coevorden weer winkels geopend, maar er staat ook nog steeds een hoop leeg zoals bijvoorbeeld in de Friesestraat. Als jij zou mogen kiezen, wat voor winkels zou je hier dan willen hebben?
Lees verder...

Wat is Coevorden toch prachtig!

Of je nu in de stad van Coevorden bent, of in de omgeving. Dit is en blijft toch een prachtig plekje! Coevorden stad, haar grachten, de mooie dorpen die in de buurt liggen, de kanalen, het is allemaal prachtig toch?! Een video van de Ganzenstad en omgeving in een droomvlucht.  
Lees verder...

Een groot kasteel bouwen op de markt

Fotoserie: Kasteel bouwen bij “Coevorden heeft smaak”

Coevorden heeft smaak Gisteren was er bruisend veel activiteit in Coevorden centrum. Zo werd er midden op de mark een groot kasteel gebouwd met behulp van vele dozen. Vele kinderen hielpen mee, zie  ook de leuke fotoserie van de ridders, metselaars en ook een nar die druk in de weer waren met de bouw van het gigantische bouwwerk.
Lees verder...

Geweldig: Trouwen in een bakfiets!

Leuk: Getrouwd in een bakfiets!

Super leuk toch?! Dit paar is met hun kinderen in de bakfiets naar de ceremonie in de kerk in Dalen gefietst!  Pa / gom al fietsend en ma / bruid achterop! Van harte gefeliciteerd!
Lees verder...

Truckersdag Coevorden

Fotoserie van superleuke Truckersdag.

Fotoserie: Vandaag was er van alles te doen op de truckersdag in Coevorden. Uiteraard konden er vele trucks bewonderd worden en veel evenementen zoals onder andere muziek, dans, stunts met motoren, en heel veel demonstraties. Voor kinderen springkastelen, en een schat zoekers eiland met echte schatten.
Lees verder...

Nacht van de Bakker

“nacht van de bakker” bij bakker Kalkdijk is super interessant

Bij Bakkerij Kalkdijk staan de deuren inmiddels wagenwijd open en organiseren ze ter ere van het 25 jarig jubileum het “nacht van de bakker” evenement.
Lees verder...

Zeldzame vogel gespot: De visarend in de gemeente.

Vorige week is er een visarend gespot in de gemeente Coevorden. Deze zat daar samen met een aalscholver en een witte reiger op een paar verdronken bomen nabij de Geeserstroom. De naam ‘visarend’ is eigenlijk misleidend. De vogels eten wel vis, maar de soort is minder nauw verwant aan de echte arenden dan bijvoorbeeld de buizerd en de sperwer. De status van de visarend in Nederland is onzeker aan het worden: Sinds enkele jaren verblijven er gedurende het voorjaar en de zomer visarenden in Nederland. Voorheen was de soort altijd een door trekker die hier niet tot broeden kwam. Misschien komt hij ook wel in onze gemeente broeden, dat zou mooi zijn. Het is een prachtig gezicht ze te zien jagen naar vis. Foto: J. Mansens  
Lees verder...

De Swaneburg G1000 locatie

De Swaneburg wordt op 29 oktober G1000-locatie

De G1000 vindt op 29 oktober plaats in de  sporthal van zwem- en sportaccommodatie De Swaneburg in Coevorden. Dit heeft het stichtingsbestuur van de G1000 afgesproken met Bert Mazee, bestuurslid van De Swaneburg.
Lees verder...

De scholen weer begonnen

“De scholen zijn weer begonnen”

De meeste scholen zijn weer begonnen gisteren en veel kinderen gaan voor het eerst in lange tijd weer op de fiets naar school. Aan het begin van het schooljaar zijn kinderen vol van vakantieverhalen en van de spanning van een nieuw schooljaar. Ook lopen en fietsen veel kinderen een nieuwe route naar school.
Lees verder...