De Swaneburg G1000 locatie

De Swaneburg wordt op 29 oktober G1000-locatie

De G1000 vindt op 29 oktober plaats in de  sporthal van zwem- en sportaccommodatie De Swaneburg in Coevorden. Dit heeft het stichtingsbestuur van de G1000 afgesproken met Bert Mazee, bestuurslid van De Swaneburg.

De Swaneburg wordt op 29 oktober G1000-locatie

Rianne van Leeuwen en Edwin Schutten van de G1000-werkgroep Logistiek

Om de G1000 te kunnen organiseren is een grote locatie nodig. Honderden mensen moeten in kleine groepen met elkaar om tafel kunnen zitten. Daarnaast moeten de techniek en de catering in de hal worden ondergebracht en zijn voldoende parkeerruimte en een goede bereikbaarheid van belang. De G1000-organisatie heeft door de hele gemeente een aantal locaties bezocht en naar deze verschillende aspecten gekeken. “Onze voorkeur ging uit naar een locatie middenin de gemeente”, vertelt Edwin Schutten van de G1000-werkgroep Logistiek, “maar De Swanenburg bleek het beste aan onze criteria te voldoen.” De werkgroep Logistiek is ervoor verantwoordelijk dat op de G1000 alles aanwezig is om de dag op rolletjes te kunnen laten lopen. Rianne van Leeuwen licht toe: “Denk aan de catering, verlichting, stroom, bekertjes, stoelen, kapstokken, roerstaafjes enzovoort”.

29 oktober

De G1000 vindt plaats op 29 oktober en is een dag waarop honderden inwoners van de gemeente Coevorden bijeenkomen om ideeën uit te wisselen en te praten over wat hun droom is voor Coevorden. Maar daar blijft het niet bij; aan het eind van de dag blijven er tien ideeën over die daadwerkelijk worden uitgevoerd. Van dromen naar doen. Naast de inwoners praten ook ondernemers, ambtenaren, politici en zogenaamde vrije denkers mee, om op die manier de hele samenleving van de gemeente Coevorden vertegenwoordigd te hebben.

Uitnodiging

In de week van 19 september worden de uitnodigingen voor de G1000 verstuurd. In totaal worden 7500 inwoners van de gemeente Coevorden, van 16 jaar en ouder, uitgenodigd om deel te nemen aan de G1000. Deze mensen worden uit de gemeentelijke basisadministratie geloot. Bij die loting wordt gekeken naar een goede verdeling tussen mannen en vrouwen en stad en dorpen. Op deze manier hoopt de G1000-organisatie een goede afspiegeling te krijgen van de Coevorder samenleving.

Meer info: g1000coevorden.nl

portret_foto_portfolio

Guido Veltmaat fotografeert voor Oog op Coevorden het mooie Coevorden en haar omliggende dorpskernen , haar evenementen, (ondernemende) bewoners, karakteristieke architectuur en uiteraard prachtige natuur.

Volg OogopCoevorden op Twitter en Facebook

 


Next ArticleZeldzame vogel gespot: De visarend in de gemeente.