Zeeschildpad

Rond Curaçao worden de gepantserde prehistorische zeeschildpadden regelmatig gespot, maar ze blijven ernstig bedreigd en dus zeldzaam.
Lees verder...


Bon siman

Bon siman namens Oog op Curaçao!

Bon dia i bon siman! De restaurantweek is voorbij. Een nieuwe week gaat beginnen, maar eerst nog even een dagje zonnen, luieren, knutselen, spelen of gewoon werken. Namens het Oog op Curaçao team een fijne week!
Lees verder...

Wel of geen nieuwe vluchtheuvel?

Komt er nu wel of geen nieuwe vluchtheuvel bij het kruispunt op de Bapor Kibra nabij de Boulevard?
Lees verder...

Baby Park Tutu

Kinder speeltuin van gerecyclede materialen

Wie boodschappen heeft gedaan bij de Goisco heeft hem vast al eens gezien. Baby Park Tutu, een kinder speeltuin van gerecyclede materialen. De eigenaar had bedacht dat de kinderen, als de ouders gaan winkelen, ook iets leuks
Lees verder...

Snapper (waar is-ie het lekkerst?)

De Lutjanidae of snappers zijn vissen die behoren tot de orde van Perciformes. Sommige soorten worden gebruikt voor menselijke consumptie. Op Curaçao staat de rode Snapper op bijna elke menukaart.
Lees verder...

Windsurfing Curacao

Windsurfen, Suppen en chillen @Windsurfing Curaçao (klik voor meer foto’s)

Altijd al eens willen Windsurfen, maar is het water in Nederland te koud? Dan moet je zeker naar Windsurfing Curaçao! Van losse lessen tot een hele cursus of zelfs wekelijkse lessen, alles kan! De surfschool ligt aan het Spaanse Water op het Caracasbaai schiereiland. 
Lees verder...

Groene reiger

Een van de grappigste vogels van Curaçao is wel de groene reiger. Dit kleine vogeltje wordt zo’n 45 centimeter groot en komt voor in de Verenigde Staten tot aan Colombia en de Cariben.
Lees verder...

Kerstverlichting

Nog 45 dagen…..

Nog 45 dagen en dan is het kerst. Dit weekend werd er een begin gemaakt met het plaatsen van de verlichting in de straten van Punda. Dus
Lees verder...

Scheepswrak Klein Curacao

Scheepswrak op Klein Curacao (Klik op foto)

Deze tanker is ongeveer 10 jaar geleden op de klippen gelopen aan de oostkant op Klein Curaçao. 
Lees verder...

Kleine Knip

Kleine Knip wordt door de lokale bevolking ook wel Playa Kenepa Chiki genoemd. De Kleine Knip ligt in het westen van het eiland op een klein uurtje rijden vanaf Willemstad. Wat verder in het noorden ligt het strand Grote Knip en in het zuiden het strand Playa Jeremi. De Kleine Knip is een klein strandje dat net als de Grote Knip als een inham ingeklemd ligt tussen steile rotsen. Aan de andere kant van het strand is parkeergelegenheid aanwezig die direct op het strand uitloopt. De Kleine Knip is op het moment gratis toegankelijk en er zijn relatief weinig faciliteiten aanwezig. Er staat een restaurantje op het strand en er staan gespreid over het strand enkele bankjes met palapa’s. Er zijn bomen aanwezig die voor schaduw zorgen. Op het heetst van de dag komt regelmatig een ijscowagen langs. Het strand bestaat voornamelijk uit wit en zeer fijn zand. Het strand is op veel plaatsen afgescheiden van de zee door een smalle strook van stukken steenkoraal die uit de zee worden aangespoeld. Het strand wordt bezocht door zowel de lokale bevolking als toeristen. Het kalme water is gunstig voor snorkellaars, het is met name aan de weerszijden van de rotsen visrijk en het startpunt van een koraalrif.
Lees verder...