Handige tips om van muggen af te komen

Nooit meer last van muggen! Jullie zullen er ongetwijfeld last van hebben. De muggen! Een ware plaag op het moment. Je wilt zo graag de ramen en deuren open laten staan als het warmer is. Maar dat gaat helaas niet! Zo een 131 muggen vinden dat leuk en vallen jou lastig. Nu zou je natuurlijk allerlei kant en klare vaak chemische middelen in kunnen zetten om van de muggen af te komen. Maar je kunt deze middelen ook zeer gemakkelijk zelf maken! Niet chemisch, en het ziet er nog leuk uit ook.    TIP 1 – Citroenkaars De citronella kaars is ons allemaal wel bekend. De herkenbare citroengeur die deze kaars afgeeft moet ervoor zorgen dat de muggen ver van jou vandaan blijven. Maar er is ook een natuurlijke variant, deze is simpel, decoratief en verjaagt muggen. Zoek een paar leuke glazen potjes waar een drijfkaarsje in past. Vul deze met geurende muggen afwerende kruiden zoals: munt, citroen, limoen & rozemarijn. Vul het potje met water en voeg citronella olie toe. Plaats het drijfkaarsje.   TIP 2 – Natuurlijke muggenspray Klaar met die chemische muggensprays? Probeer dan eens de natuurlijke variant! 1. Wrijf steeltjes en bladeren van kattenkruid fijn in water. 2. Laat dit mengsel een tijdje staan zodat het goed kan trekken. 3. Voeg (eventueel) wat citronella olie toe 4. Doe het in de plantenspuit 5. Spray de natuurlijke muggenspray op de huid, kleding, of bed   TIP 3 – Halve citroen Snijd een citroen doormidden en steek in beide
Lees verder...


Zeeschildpad

Rond Curaçao worden de gepantserde prehistorische zeeschildpadden regelmatig gespot, maar ze blijven ernstig bedreigd en dus zeldzaam.
Lees verder...

Bon siman

Bon siman namens Oog op Curaçao!

Bon dia i bon siman! De restaurantweek is voorbij. Een nieuwe week gaat beginnen, maar eerst nog even een dagje zonnen, luieren, knutselen, spelen of gewoon werken. Namens het Oog op Curaçao team een fijne week!
Lees verder...

Wel of geen nieuwe vluchtheuvel?

Komt er nu wel of geen nieuwe vluchtheuvel bij het kruispunt op de Bapor Kibra nabij de Boulevard?
Lees verder...

Baby Park Tutu

Kinder speeltuin van gerecyclede materialen

Wie boodschappen heeft gedaan bij de Goisco heeft hem vast al eens gezien. Baby Park Tutu, een kinder speeltuin van gerecyclede materialen. De eigenaar had bedacht dat de kinderen, als de ouders gaan winkelen, ook iets leuks
Lees verder...

Snapper (waar is-ie het lekkerst?)

De Lutjanidae of snappers zijn vissen die behoren tot de orde van Perciformes. Sommige soorten worden gebruikt voor menselijke consumptie. Op Curaçao staat de rode Snapper op bijna elke menukaart.
Lees verder...

Windsurfing Curacao

Windsurfen, Suppen en chillen @Windsurfing Curaçao (klik voor meer foto’s)

Altijd al eens willen Windsurfen, maar is het water in Nederland te koud? Dan moet je zeker naar Windsurfing Curaçao! Van losse lessen tot een hele cursus of zelfs wekelijkse lessen, alles kan! De surfschool ligt aan het Spaanse Water op het Caracasbaai schiereiland. 
Lees verder...

Groene reiger

Een van de grappigste vogels van Curaçao is wel de groene reiger. Dit kleine vogeltje wordt zo’n 45 centimeter groot en komt voor in de Verenigde Staten tot aan Colombia en de Cariben.
Lees verder...

Kerstverlichting

Nog 45 dagen…..

Nog 45 dagen en dan is het kerst. Dit weekend werd er een begin gemaakt met het plaatsen van de verlichting in de straten van Punda. Dus
Lees verder...

Scheepswrak Klein Curacao

Scheepswrak op Klein Curacao (Klik op foto)

Deze tanker is ongeveer 10 jaar geleden op de klippen gelopen aan de oostkant op Klein Curaçao. 
Lees verder...