Het blijft een mooi gezicht! *Klik*

Dit is één ‘waarin alles klopt’ foto. Het is prachtig weer, een mooie weerspiegeling, het kanaal de Schie dat nog steeds gebruikt wordt voor transport van dit keer kiezelstenen, traditionele historische huizen en natuurlijke nog het gezellige terras aan het water van Cafe-Restaurant Soif. Mijn dag kan niet meer stuk.
Lees verder...


Rotterdam Science Tower wordt hotspot *Klik*

De Rotterdam Science Tower aan het Marconiplein groeit in de komende jaren tot een ‘hotspot’ op het gebied van ondernemerschap. Er zijn en komen veel startende bedrijven en het ROC Zadkine heeft zich er inmiddels ook al gevestigd. Goed nieuws voor de Merwede-Vierhavens, want bedrijvigheid trekt weer andere ondernemers aan die zich zullen gaan vestigen in deze ruige omgeving. En natuurlijk goed voor ons Delfshavenaren.
Lees verder...

Lekker zonnen op Dakpark. *Klik*

Lekker zonnen op het Dakpark met uitzicht op de Euromast. Wat wil je nog meer? En de komende dagen is het ook prima nazomerweer. We kunnen een flinke hoeveelheid zon verwachten en het wordt zo’n 24 graden. Dit is goed nieuws. Zeker voor Delfshavenaren die nog vakantie hebben.  
Lees verder...

Gezellig druk in ons Delfshaven *Klik*

Het is vanmiddag gezellig druk in ons Delfshaven. Het mooie weer trekt duidelijk veel toeristen aan. Een groepje wandelt hier over de Piet Heynbrug. Deze ophaalbrug dateert uit 1872. De brug is genoemd ( zoals iedereen wel weet) naar onze grote zeeheld Piet Heyn die in het jaar 1628 de Spaanse Zilvervloot buit heeft gemaakt.Vlakbij is ook zijn geboortehuis.
Lees verder...

Rubriek ‘Opvallende plekken in Delfshaven’ (8). *Klik*

Onder de Pieter de Hoochbrug aan de Coolhaven zit het Museum Rotterdam 40-45NU. Maar waarom zit dat museum daar? Ver van het centrum en ergens verstopt onder een brug. Juist dit museum is m.i. belangrijk voor niet alleen wij Rotterdammers, maar voor iedereen. In het educatieve centrum ‘Experience’ komen de meidagen van 1940 weer tot leven. Bommen vallen, Rotterdam brandt. Het museum laat zien dat de begrippen vrede, veiligheid en vrijheid niet zo vanzelfsprekend is. De geschiedenis herhaalt zich vaak. Breng dus een bezoekje aan het museum en leer van de verhalen.   .    
Lees verder...

‘Ketels op de Kade’ nu ook op Schiedamseweg. *Klik*

Aanstaande weekend is het weer zover: het feest ‘Ketels aan de Kade‘ barst weer los. Een eetfestijn voor jong en oud, waar ons gezamenlijke Rotterdamse eetverleden tot leven komt! In voorgaande edities speelde dit festival zich af in ons Historisch Delfshaven maar nu ook op de Schiedamseweg met o.a. optredens van…De Amazing Stroopwafels!! Lekker meezingen. En het wordt prachtig weer. Gaan dus!  
Lees verder...

Goede tijden, oude tijden? *Klik*

Goede tijden, oude tijden? Deze meneer, gepensioneerd ongetwijfeld kijkt uit over de Merwehaven. Zou hij hier ook nog gewerkt hebben toen er ‘nog leven in de brouwerij’ was? Ik heb het hem niet gevraagd. Hij zat daar heerlijk ontspannen in het zonnetje te turen naar de lege kades en leek niet echt open te staan voor een praatje. Dan moet je iemand met rust laten. Fruit- en sappenbedrijven bepaalden vroeger nog het beeld. Die tijden zijn voorbij. Er zijn nu hier wetenschappers, kunstenaars en ondernemers actief en mensen gaan er zelfs wonen in deze ruige, stoere omgeving. Op termijn komt zo op en aan het water een compleet nieuw stadsdeel tot stand. Goede tijden!  
Lees verder...

Handige tips om van muggen af te komen

Nooit meer last van muggen! Jullie zullen er ongetwijfeld last van hebben. De muggen! Een ware plaag op het moment. Je wilt zo graag de ramen en deuren open laten staan als het warmer is. Maar dat gaat helaas niet! Zo een 131 muggen vinden dat leuk en vallen jou lastig. Nu zou je natuurlijk allerlei kant en klare vaak chemische middelen in kunnen zetten om van de muggen af te komen. Maar je kunt deze middelen ook zeer gemakkelijk zelf maken! Niet chemisch, en het ziet er nog leuk uit ook.    TIP 1 – Citroenkaars De citronella kaars is ons allemaal wel bekend. De herkenbare citroengeur die deze kaars afgeeft moet ervoor zorgen dat de muggen ver van jou vandaan blijven. Maar er is ook een natuurlijke variant, deze is simpel, decoratief en verjaagt muggen. Zoek een paar leuke glazen potjes waar een drijfkaarsje in past. Vul deze met geurende muggen afwerende kruiden zoals: munt, citroen, limoen & rozemarijn. Vul het potje met water en voeg citronella olie toe. Plaats het drijfkaarsje.   TIP 2 – Natuurlijke muggenspray Klaar met die chemische muggensprays? Probeer dan eens de natuurlijke variant! 1. Wrijf steeltjes en bladeren van kattenkruid fijn in water. 2. Laat dit mengsel een tijdje staan zodat het goed kan trekken. 3. Voeg (eventueel) wat citronella olie toe 4. Doe het in de plantenspuit 5. Spray de natuurlijke muggenspray op de huid, kleding, of bed   TIP 3 – Halve citroen Snijd een citroen doormidden en steek in beide
Lees verder...

Veiling Van Nelle Fabriek dreigt. *Klik*

De Van Nelle fabriek in Rotterdam staat nu al meer dan een jaar te koop. Volgende maand verloopt de deadline van de bank die de fabriek dreigt te veilen omdat niemand geïnteresseerd is in het iconische pand.  De Van Nelle fabriek verkeert in ernstige financiële problemen. De onderhoudskosten zijn enorm en door leegstand vallen de inkomsten ook nog eens tegen. Ik hoop dat het nog goed komt maar vrees het ergste.  
Lees verder...

Het is vrijdagavond en weer tijd voor de Raadplaat *Klik*

Het is vrijdagavond en weer tijd voor de Raadplaat. Deze Raadplaat bestaat uit 3 vragen. Ik ben benieuwd of iemand van jullie deze goed kunnen beantwoorden. 1: Van welk gebouw is dit een detailopname? 2: In welk jaar is de bouw begonnen en wanneer werd het opgeleverd? 3: Wie was de architect? Succes!
Lees verder...