OogopDelft.nl is op zoek naar een nieuwe Fotograaf/Blogger.

Interesse om je naamsbekendheid als fotograaf te vergroten en mee te doen met een lucratief franchisemodel? Meld je aan voor meer info! Tag, Share of Like als je weer elke dag een actuele foto van Jouw Delft voorbij wilt zien komen!
Lees verder...

Oog op Delft - Spoorloze station

Niets is voor eeuwig, tijd om het Oog-op-Delft-stokje over te dragen

Beste Oog op Delft-volgers… Aan alles komt een eind. Aan het oude station Delft bijvoorbeeld, maar ook aan mijn werk voor Oog op Delft. De website zelf blijft bestaan hoor!
Lees verder...

Oog op Delft - Golden Tenloop

Loop je al warm voor de Golden Ten?

Vermeer is leuk natuurlijk maar als er iets écht traditie is in Delft, dan is het wel de jaarlijkse Golden Ten op Hemelvaartsdag. Dat is volgende week alweer! Als je mee wilt doen, dan hoop ik dat je je al hebt ingeschreven want de 5 en de 10 kilometer zitten vol. Teleurgesteld? Misschien kun je nog op startbewijshulp.nl een startbewijs bemachtigen. Voor de kleintjes is er op 5 mei op het Stadhuis nog een na-inschrijving voor de 1 en de 2,5 kilometer. En loop je niet mee, dan kom je toch zeker wel kijken? Het weer schijnt volgende week wel beter te worden dan nu dus het wordt weer gezellig!  
Lees verder...

Oog op Delft - Hofje van Gratie

Hofje van Gratie is een bezoekje waard

Straks in de zomer moet je zeker een keer een bezoekje brengen aan het Hofje van Gratie aan de Van der Mastenstraat. Al was het maar vanwege de prachtige stokrozen.
Lees verder...

Oog op Delft - Koningsdag

Hartverwarmend Oranjefeest

Het was koud en nat vandaag met Koningsdag en dat was te zien aan de drukte. Grote kans dat ook jij er niet was vandaag in de binnenstad. Daarom heb ik me wel even buiten gewaagd, om het Oranjefeest vast te leggen. Overigens was het niet voor iedereen een feestelijke vrije dag, in de spoorzone werd nog wat gewerkt.
Lees verder...

Oog op Delft - Orgelman

Zeg ken jij de orgelman?

Gek is dat he, hoe dingen veranderen? Als kind hadden draaiorgels altijd een behoorlijke aantrekkingskracht op me. Ik was gefascineerd door de bewegende poppetjes die zo vrolijk van Tsjing-Boem-dede. Het paard vond ik indrukwekkend groot, een beetje eng maar toch wel lief ook. Ik aaide het wel. En ik gooide graag een muntje in het bakje van de orgelman. Tegenwoordig vind ik draaiorgels vooral irritant en opdringerig. Die grote orgels dan, want deze kleine vind ik toch wel aardig hoor. Misschien omdat ie niet zo hard kan…
Lees verder...

Oog op Delft - Kip in de stad

Moestuin in de vensterbank, scharrelkip in Voordijkshoorn

Op de boerderij, ja. Maar in de stad? Daar verwacht je ze toch niet, kippen? Maar toch. Laatst fietste ik door Voordijkshoorn en zag ik er twee scharrelen op de Hof van Robijn. Waarom ook niet eigenlijk? Iedereen heeft ook een moestuintje in de vensterbank.
Lees verder...

Oog op Delft - SuperAssepoester

Echt een klus voor…? (klik voor het antwoord)

Kom je wel eens langs het oude Gist-terrein? Daar heb je zo’n vage lap grond waar alleen nog maar een paar onduidelijke gebouwtjes op staan. Een tijdje geleden was het er één grote puinhoop. Toen lag er allerlei rotzooi bij die gebouwtjes: meubilair en kleding, allemaal restanten van een krakersverleden. Tegenwoordig ziet het er redelijk netjes uit, al dat vuil is in ieder geval weg. Weet je hoe dat komt? Dat was SuperAssepoester!    
Lees verder...

Oog op Delft - Gereformeerde Gemeente

Kijkje in de kerk (18) – Gereformeerde Gemeente

In Delft staat een aantal zeer imposante kerkgebouwen die je niet over het hoofd kunt zien. Maar er zijn ook verschillende kleine gebouwen die je niet zo snel als kerk zou herkennen. Een daarvan vind je aan Oosteinde. Daar staat het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente Delft.
Lees verder...