Eerste vlogtocht groot succes Natuurpark De Hollandse Duinen

Kinderen promoten #NPHD
Wassenaar – Ruim twintig vloggers, vijf duinwachters, vier ruiters, twee cameraploegen en een drone zorgden vrijdag voor het grootste vlog ooit in het Nationaal Park Hollandse Duinen.
 
Onder leiding van Kindercorrespondent Tako Rietveld maakten kinderen hun eigen natuurfilmpjes. ‘Het is fantastisch om het natuurplezier bij de kinderen te zien’, lacht hij na afloop. ‘We hebben boomkikkers gezien, een bomscherf uit de Tweede Wereldoorlog gevonden en in de poep gestaan. De kinderen filmden alles met hun eigen telefoon en kunnen zo alles aan hun vrienden laten zien. Via social media als snapchat en instagram bijvoorbeeld. Dit is de nieuwe manier van natuurbeleven. Een prachtige ontwikkeling in de duinen.’

1313424V.l.n.r.; Youstoub, Quintin Hartjesveld en Tako Rietveld

Nieuwsgierig naar het eindresultaat? Bekijk het grootste natuurvlog ooit!
Quintin Hartjesveld (9 jaar) ‘Buiten vloggen is het leukst want dan ben je lekker buiten!’
Zaterdag 29 nog een keer! Geef je op.
Kon jij er de eerste keer niet bij zijn maar wil jij ook leren vloggen in de natuur? Dat kan, want zaterdag 29 oktober organiseren we nog een leuke vlogwandeling. Dit keer in Hoek van Holland!
Samen met de boswachters, de kindercorrespondent en YousToub maak je een mooie vlogwandeling. Onderweg leer je over de natuur en krijg je tips van de vlogexperts. Ben je tussen de 8 en 16 jaar? Stuur een mail naar info@nationaalparkhollandseduinen.nl ovv vlogwandeling 29 oktober, je leeftijd en telefoonnummer. Na aanmelden ontvang je de verzamelplek en andere praktische informatie.
YousToub maakte zelf natuurlijk ook een vlog over het event.
 
Stemmen kan nog tot 31 oktober 13.00 uur!
De Hollandse Duinen zijn genomineerd om mee te doen met de wedstrijd ‘Mooiste natuurgebied van Nederland! Tot en met 31 oktober kan iedereen een stem uitbrengen. De drie natuurgebieden met de meeste stemmen worden de komende jaren begeleid om zich om te vormen tot nationaal park van wereldklasse.
·        per sms NATUUR 06 naar 1008
·        via www.mooistenatuurgebied.nl/duinen
 
NPHD
Langs de Noordzee liggen de Zuid-Hollandse vastelandsduinen. Een prachtig kustlandschap waar landgoederen, duinen, zeedorpen en steden elkaar afwisselen. Eeuwenlang door Hollandse meesters vastgelegd; geliefd om water, ruimte en licht. Dit is het beoogde Nationaal Park Hollandse Duinen: een aaneengesloten gebied van zo’n 200 km2 tussen Hoek van Holland en Langevelderslag. De komende drie jaar wordt gewerkt aan de oprichting van het Nationaal Park.

Next ArticleHSD Campus in WTC The Hague is geopend