Burgemeester Jozias van Aartsen opent jubileumeditie Cool Event Scheveningen

Meer evenementen van Cool Event in het vooruitzicht
Vanmiddag is de 10e editie van Cool Event feestelijk geopend door burgemeester van Aartsen en RTL-presentator Sander Janson. Ter gelegenheid van de opening was er een speciaal programma op de schaatsbaan ‘Kurhausplein on ice’, gepresenteerd door acteur Stephan Evenblij. Zo was de Pinguin-mascotte op schaatsen aanwezig en verzorgden de entertainers van Crazy Piano’s diverse optredens. De opening van het Cool Event betekent tevens de opening van de 600 m2 grote schaatsbaan, die tot 15 januari iedere dag van 10.00u tot 22.00u geopend is. Vanaf 3 december kan er naast geschaatst, ook  ‘geroetsjd’ worden op de 30 meter lange ijsglijbaan op de boulevard. De opening van Cool Event was het startsein voor het winterseizoen in Scheveningen en duurt nog t/m 15 januari 2017 met o.a. een ijssculpturenexpositie, kerstactiviteiten en meer. Voor meer informatie zie www.cooleventscheveningen.nl
Kurhausplein on Ice & Roetsjbaan
 622-small
Het middelpunt van het Cool Event is ook dit jaar weer de 600m2 schaatsbaan voor het prachtige Kurhaus Hotel. Hier kan dagelijks worden geschaatst van 10.00 tot 22.00 uur. De verwarmde terrassen van de restaurants rondom het plein bieden de perfecte plek om even bij te komen en te genieten van winterse dranken en gerechten. Tevens zijn er diverse arrangementen samengesteld met voorzieningen en horeca in Scheveningen.

Op 3 december zal ook de ‘Roetsjbaan’ op de boulevard geopend worden. Vanaf dan kan er weer worden gegleden vanaf het bovendek van de Pier over de 30 meter lange ijsglijbaan Palace Promenade. Vanaf het Kurhausplein loop je in twee minuten door de Palace Promenade naar deze baan.

coolevents2-small-2

Evenementenkalender
Tijdens de opening presenteerde Cool Event ook de rest van de evenementenkalender voor de komende maanden. Tot en met 15 januari worden er verschillende winterse activiteiten georganiseerd. Zo zijn vanaf 8 december ijssculpturen te bewonderen op de boulevard, zijn op de schaatsbaan regelmatige speciale activiteiten en worden er ook rond de Kerst allerlei speciale events georganiseerd. Voor de volledige agenda zie www.cooleventscheveningen.nl
logo-cool-event
Over Cool Event
Dit jaar is het alweer de 10e editie van het Cool Event in Scheveningen. Onder leiding van organisatoren Damiano D’Alba, Lars de Geus en Sainah Reis hebben ook dit jaar de ondernemers van Scheveningen en Den Haag de handen ineen geslagen om dit evenement mogelijk te maken. Samen gaan zij elk jaar de uitdaging aan om het evenement groter en leuker te maken. www.cooleventscheveningen.nl

Next ArticleLinking Pieces in Museum Bredius te zien vanaf 3 december