dit bootje is nog te redden!

Maar één goede regenbui en hij zinkt. Dat wel dus er moet snel gehandeld worden. Het zou toch zonde zijn van het bootje. Wie alarmeert de eigenaar?
Lees verder...


Het aanbrengen van de GEWI-palen onder de Boerenweteringgarage

GEWI- palen zijn funderingselementen met een groutdiameter van 120-250 mm die zowel trek- als drukkrachten kunnen overbrengen naar de ondergrond. Het anker bestaat uit een stalen staaf die over de totale lengte is voorzien van een grof gerolde schroefdraad en die is opgenomen in het cilindervormige groutlichaam. De zogenaamde GEWI- staaf wordt ingebracht in een mantelbuis, die door middel van boren, heien of trillen op diepte is gebracht. Hierna wordt de ruimte tussen buis en staaf gevuld met cementgrout. De buis wordt nu geleidelijk getrokken, waarbij de vrijkomende ruimte wordt gevuld door de cementgrout onder druk te verpompen. (tekst Volker Staal en Funderingen VSF)
Lees verder...

Yoepz is alweer Loetje

Het kan snel gaan in de Horeca. Zo ga je in maart dit jaar, na een stevige verbouwing, open als Yoepz en nu ben je alweer Loetje. (Ferdinand Bolstraat)
Lees verder...

Het spoor van de Rode Loper Ferdinand Bolstraat rukt op

Na 13 jaar is de tram weer in zicht. Nou ja er is ‘beweging’ in ieder geval. Gaat allemaal nog wel ff duren hoor maar hoop doet leven niet waar.
Lees verder...

Scheuren in de voorgevel

Bij renovatie panden Gerard Douplein. Ik (als leek) heb het hier al een keer eerder gemeld en ben toen enigszins gerustgesteld door reacties van lezers. Maar nu zie ik scheuren in de voorgevel tussen de ramen die volgens mij ‘vers’ zijn. Nog steeds alles onder controle?
Lees verder...

Reigers op de Albert Cuypmarkt

Aan het einde van een marktdag. Zijn ze der altijd met een ruim 20 stuks op zoek naar vis.
Lees verder...

Wachten op het baasje

En ik heb een vermoeden welke kant het baasje op is gegaan.
Lees verder...

Stand van zaken Station de Pijp Noord/Zuidlijn deel III (foto serie)

Het derde deel van mijn bezoek aan het station in aanbouw. In tegenstelling tot eerdere bezoeken aan het station kun je nu duidelijk zien dat op veel plekken de afbouw fase in volle gang is. Kaartjes automaten, toegangspoortjes, bewegwijzering etc. het wordt allemaal geïnstalleerd. Maar er is nog meer werk getuige de foto’s.   hier nog een spoor detail van het onderste perron. Zicht op het perron kaartjes automaten   uitchecken          
Lees verder...

Nieuw werk bij Starbucks Ferdinand Bolstraat

Foto’s uit mijn ‘Foggy Amsterdam’ serie. Voor de liefhebbers van mijn fotografie. Er hangen twee nieuwe werken in de etalage van Starbucks (aan de Gerard Doustraat kant).  
Lees verder...

Stand van zaken Station de Pijp Noord/Zuidlijn deel II (foto serie)

Op naar het onderste perron! Eerst even een blik werpen naar de lucht afvoer installatie. Een gesprek is daar bijna niet mogelijk gezien de enorme herrie die de afzuiginstallatie produceert. Maar wat wil je met een dergelijk afzuig capaciteit. Hier een blik in de onderste tunnel richting station Rai. Dit is de roltrap naar het onderste perron. Ruim 40 meter lang! Best spectaculair.    
Lees verder...