de-elzen-11

Lichtval (Klik op de foto)

Als de bladeren nog niet volop hun herfstkleur hebben kun je genieten van het licht en schaduwen in De Elzen.
Lees verder...

Herfst-5

Wolwevershaven zoals het hoort.

De kade aan de Wolwevershaven wordt vervangen ter hoogte van huisnummers 7 tot en met 17. Dat is nodig omdat de kade in slechte staat verkeert. De vervanging van de kade is bijzonder en gespecialiseerd werk, op een locatie die voor Dordrecht beeldbepalend is. Daarom besteedt de gemeente veel aandacht aan de manier waarop de kadevervanging plaatsvindt. Zo worden er bijvoorbeeld eisen gesteld aan de stenen die gebruikt worden. De nieuwe kade wordt niet kaarsrecht, maar krijgt het historische verloop -met een lichte buiging- weer terug. Deze en meer details over het werk delen we graag met u tijdens de werkzaamheden. Kijk mee met het werk via het fotoalbum van de site van de Gemeente Dordrecht. Bijzonderheden tijdens het werk worden op deze webpagina toegelicht.
Lees verder...

Rondje Kalkhaven-2

De Oude Maas loopt onder de brug over de tunnel.

Inspiratie voor een lied of gedicht: Vele treinen gaan heen en weer over de brug tussen Dordrecht en de overzijde van de Oude Maas. Dit tafereeltje is zo dagelijks, dat je bijna vergeet hoe typisch Dordts dit beeld is. Maar je realiseert je ook niet hoe gecompliceerd de werkelijkheid is. Lokaal autoverkeer maakt ook gebruik van de brug, maar de grote stroom auto’s over de A16 loopt onder de rivier. En daar tussen stroomt de Oude Maas. Waarom heeft niemand hier nog een liedje of gedicht over gemaakt?
Lees verder...

de-elzen-18

Nazomeren in De Elzen.

In het tegenlicht zijn de bloemen van het harig wilgenroosje vrolijke lichtpunten tegen de donkere achtergrond. Het overal in Nederland en België regelmatig voorkomende Harig Wilgenroosje, Epilóbium hirsútum, herken je al snel tijdens de bloei aan de roze-rode tamelijk grote viertallige bloemen. Ook laat de soort vaak een weelderige groei zien. De planten zijn sterk behaard op stengels en bladeren. Vooral de nerven zijn behoorlijk sterk behaard met lange afstaande haren. Bron: Flora van Nederland
Lees verder...

rene-margite-in-da-house

René Magritte in the house (Klik op de foto)

Foto Marianne Gravendeel.  Nu al surrealistisch terug verlangen naar de zomer?
Lees verder...

de-elzen

Op zoek naar de herfst.

Het is volgens de experts al herfst, maar buiten in de Elzen is het nog nazomer. (Klik op de foto voor meer). Het Groot Hoefblad langs de oevers en paden is aan het vergaan en boven en onder het grote kronkelende blad ontstaan verschillende werelden. Maar de herfstkleuren moet je ergens anders zoeken. Wordt vervolgd.
Lees verder...