Brakeboertuin

Verscholen, via een poort in de Ravelingsteeg bereikbaar, een unieke openbare binnentuin/speelplaats. Als je in de buurt bent, moet je zeker even kijken en lekker gaan zitten om te genieten van je kinderen (..en de kippen)
Lees verder...


Stralende ochtendzon bij Hertenkamp

Het is fris! Maar met zo’n heerlijk zonnetje erbij hoor je mij niet klagen. Voor degene die zijn/haar rode bal kwijt is, dezwe foto is genomen bij de Hertenkamp op de Dreef.
Lees verder...

Lichtjesfeest op de Grote Markt

Chanoeka is een joods feest, ook bekend als het lichtfeest of toewijdingsfeest. De eerste dag van dit feest, erev chanoeka, begint na de zonsondergang van de 24e dag van de joodse maand Kislev. Bij Chanoeka worden er acht kaarsen ontstoken van de grote Menora. Vanavond werden voor de elfde keer de lampen ontstoken in Haarlem, met na afloop koffie en thee in het stadhuis.
Lees verder...

Boom voor Mirelle

Op 27 augustus 2015 overleed Mirelle van Roon op 40-jarige leeftijd en zij wordt zo gemist dat drie buurvrouwen, Karin, Kitty en Anneke, besloten dat iets gedaan moest worden om de machteloosheid en verdriet een plek te kunnen geven. Een herdenkingsboom werd het initiatief en dat had de nodige voeten in aarde, maar het is gelukt. Vandaag omringd door vrienden, familie en buurtbewoners werd de ‘koekjesboom’ geplaatst door Spaarnelanden. Karin bedankte iedereen die zo hard heeft meegewerkt om dit mogelijk te maken, onder andere de Wijkraad en Spaarnelanden, voor al hun hulp. De boom staat op een paar meter afstand van de antiekzaak waar zij woonde met haar man Maurice en hun twee dochters; Jills & Juliet.
Lees verder...

Rabo Museumkidsweek

Het is herfstvakantie, dus Rabomuseumkidsweek. Ik heb iets met de Rabobank en dat komt o.a. door dit soort acties, kijk snel op de website en ga lekker op pad! Rabomuseumkidsweek
Lees verder...

Haarlem is Coming Out!

Vanmorgen werd de regenboogvlag gehesen op de toren van de Bavokerk. Haarlem is een van de landelijke regenboogsteden en werkt samen met partners in de stad aan de verbetering van de positie van lesbiennes, homomannen, biseksuelen en transgenders in onze stad. De boodschap is vooral de acceptatie van diversiteit. De vlaggen (ook op de Zijlpoort en Raakspoort) hangen tot en met zondag.
Lees verder...

Heel lang geleden..

..was hier een school, naar mijn weten de A.T.S. maar boven op de deur (in zijstraat) zag ik staan M.T.S. dus ik hou het even op beiden. Een enorm gebouw dat nu vooral anti-kraak wordt bewoond. Ik heb begrepen dat de voormalige ambachtsschool uit 1920 inmiddels is verkocht aan COD. Er komen hier dus woningen (uiteraard met behoud van de monumentale uitstraling). Fijn dat er weer wat ‘leven’ in komt.
Lees verder...

Dag zomer, hallo elfenbankjes!

Misschien groeien ze het hele jaar door, maar het valt me nu op dat ze er weer zijn. De elfenbankjes, gewoon een paddestoel aan een boom en toch sprookjesachtig. Dat kunnen we wel gebruiken nu we echt de herfst in gaan.
Lees verder...