mirelle

Boom voor Mirelle

Op 27 augustus 2015 overleed Mirelle van Roon op 40-jarige leeftijd en zij wordt zo gemist dat drie buurvrouwen, Karin, Kitty en Anneke, besloten dat iets gedaan moest worden om de machteloosheid en verdriet een plek te kunnen geven. Een herdenkingsboom werd het initiatief en dat had de nodige voeten in aarde, maar het is gelukt. Vandaag omringd door vrienden, familie en buurtbewoners werd de ‘koekjesboom’ geplaatst door Spaarnelanden. Karin bedankte iedereen die zo hard heeft meegewerkt om dit mogelijk te maken, onder andere de Wijkraad en Spaarnelanden, voor al hun hulp. De boom staat op een paar meter afstand van de antiekzaak waar zij woonde met haar man Maurice en hun twee dochters; Jills & Juliet.
Lees verder...


rabomuseumweek

Rabo Museumkidsweek

Het is herfstvakantie, dus Rabomuseumkidsweek. Ik heb iets met de Rabobank en dat komt o.a. door dit soort acties, kijk snel op de website en ga lekker op pad! Rabomuseumkidsweek
Lees verder...

vlag

Haarlem is Coming Out!

Vanmorgen werd de regenboogvlag gehesen op de toren van de Bavokerk. Haarlem is een van de landelijke regenboogsteden en werkt samen met partners in de stad aan de verbetering van de positie van lesbiennes, homomannen, biseksuelen en transgenders in onze stad. De boodschap is vooral de acceptatie van diversiteit. De vlaggen (ook op de Zijlpoort en Raakspoort) hangen tot en met zondag.
Lees verder...

atsmts

Heel lang geleden..

..was hier een school, naar mijn weten de A.T.S. maar boven op de deur (in zijstraat) zag ik staan M.T.S. dus ik hou het even op beiden. Een enorm gebouw dat nu vooral anti-kraak wordt bewoond. Ik heb begrepen dat de voormalige ambachtsschool uit 1920 inmiddels is verkocht aan COD. Er komen hier dus woningen (uiteraard met behoud van de monumentale uitstraling). Fijn dat er weer wat ‘leven’ in komt.
Lees verder...

elfbankje1

Dag zomer, hallo elfenbankjes!

Misschien groeien ze het hele jaar door, maar het valt me nu op dat ze er weer zijn. De elfenbankjes, gewoon een paddestoel aan een boom en toch sprookjesachtig. Dat kunnen we wel gebruiken nu we echt de herfst in gaan.
Lees verder...

grotemarkt

Wat gebeurt hier?

Vandaag is er op de Grote Markt weer van alles te beleven op de Haarlemse duurzaamheidsmarkt. Denk aan: duurzame en biologische producten, hybride en schone energieprestaties, adviesbureaus, politieke partijen, recycling initiatieven, groene en milieuvriendelijke informatie en de allernieuwste vindingen/ontwikkelingen voor een betere en schonere wereld. En natuurlijk dit groepje mensen; zij zijn heel erg duurzaam in balans.
Lees verder...

stamboom

Zoek je voorouders!

Een stamboom maken hoeft niet meer zo moeilijk te zijn, dankzij het CBG. In de Nederlandse FamilienamenBank zijn meer dan 320.000 familienamen opgenomen. Bij deze namen vindt men het aantal naamdragers volgens de Gemeentelijke Basisadministratie van 2007 en de volkstelling van 1947 in verspreidingskaarten getoond. Klik op de link voor meer info (en familie): CBG
Lees verder...

NweGracht

Kademuur Nieuwe Gracht wordt vervangen

De werkzaamheden tussen de Jansbrug en de Kruisbrug zijn maandag 29 augustus 2016 gestart. De werkzaamheden van deel C duren naar verwachting tot midden december 2016. De werkzaamheden aan het deel D tussen de Kruisbrug en de Nassaubrug worden vervolgens in 2017 uitgevoerd.
Lees verder...

Polobar

Weer straf voor Polobar

Eind 2015 waren ze al verplicht gesloten door de Burgemeester (wegens overlast) en nu is het kennelijk weer raak. Café Polobar, gelegen aan de Lange Veerstraat 9, wordt voor de duur van twee weken op grond van het Haarlemse horecasanctiebeleid gesloten van 19 september t/m 2 oktober 2016.
Lees verder...