Re-enactmentevenement War from Above

Komend weekend organiseert Stichting Aircraft Recovery Group 1940 – 1945 het re-enactmentevenement War from Above bij Luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis. Het evenement met als thema: de luchtoorlog gedurende de Tweede Wereldoorlog wordt in samenwerking met de re-enactment verenigingen VMLH, MARS en War Department  georganiseerd en is gericht op het leven van militairen en burgers tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op een laagdrempelige maar educatieve manier trachten re-enactmentgroepen het leven van militairen en burgers tijdens de Tweede Wereldoorlog aan het publiek te laten zien. Het ene moment heeft het gevoel dat u zich bevind in Arnhem september 1944, en het andere moment heeft u het gevoel dat u zich in het oostfront tussen de Russen bevindt. Ook zal u de bezetter tegen kunnen komen, of beter gezegd de Duitsers. De Duitse re-enactment groepen laten het leven zien van de dienstplichtige Wehrmacht infanterist aan het front. Tevens loopt u de kans om op het verzet te stuiten die u nog wel eens kan vragen om voor hun te spioneren bij de bezetter. De vraag is dan durft u dat te doen, of verraad u ze aan de bezetter? Beide dagen worden meerdere schijngevechten uitgevoerd en demonstraties gehouden over de wapens, uniformen en uitrusting. De gevecht demonstraties worden nagebootst met authentieke wapens uit de Tweede Wereldoorlog die nog enkel met losse flodders kunnen schieten. Re-enactmentevenement War from Above Datum en tijdstip: Zaterdag 13 augustus en zondag 14 augustus , 11:00 – 17:00 uur Locatie: Luchtoorlogmuseum Fort Velhuis, Genieweg 1, Heemskerk. Entree: € 5,- p.p. (Veteranen
Lees verder...

Oog op ondernemer: Nota Verhuur

Ken je dat? Je gaat op vakantie en denkt: laat ik een dakkoffer op de auto zetten! Dat dacht Emiel Nota een paar jaar geleden ook. Totdat hij erachter kwam dat er in de omgeving van Heemskerk niemand is die dakkoffers verhuurt. Hij zag een kans en begon vorig jaar met zijn bedrijfje Nota Verhuur. Een gouden gok, blijkt inmiddels.
Lees verder...

Handige tips om van muggen af te komen

Nooit meer last van muggen! Jullie zullen er ongetwijfeld last van hebben. De muggen! Een ware plaag op het moment. Je wilt zo graag de ramen en deuren open laten staan als het warmer is. Maar dat gaat helaas niet! Zo een 131 muggen vinden dat leuk en vallen jou lastig. Nu zou je natuurlijk allerlei kant en klare vaak chemische middelen in kunnen zetten om van de muggen af te komen. Maar je kunt deze middelen ook zeer gemakkelijk zelf maken! Niet chemisch, en het ziet er nog leuk uit ook.    TIP 1 – Citroenkaars De citronella kaars is ons allemaal wel bekend. De herkenbare citroengeur die deze kaars afgeeft moet ervoor zorgen dat de muggen ver van jou vandaan blijven. Maar er is ook een natuurlijke variant, deze is simpel, decoratief en verjaagt muggen. Zoek een paar leuke glazen potjes waar een drijfkaarsje in past. Vul deze met geurende muggen afwerende kruiden zoals: munt, citroen, limoen & rozemarijn. Vul het potje met water en voeg citronella olie toe. Plaats het drijfkaarsje.   TIP 2 – Natuurlijke muggenspray Klaar met die chemische muggensprays? Probeer dan eens de natuurlijke variant! 1. Wrijf steeltjes en bladeren van kattenkruid fijn in water. 2. Laat dit mengsel een tijdje staan zodat het goed kan trekken. 3. Voeg (eventueel) wat citronella olie toe 4. Doe het in de plantenspuit 5. Spray de natuurlijke muggenspray op de huid, kleding, of bed   TIP 3 – Halve citroen Snijd een citroen doormidden en steek in beide
Lees verder...

Pokémon Go: Wat is jouw beste vangst?!

Ook in Heemskerk is de Pokémon Go rage helemaal losgebarsten. Overal op straat zie je groepjes kinderen, jongeren én volwassenen op zoek naar Pokémons. Wat is jouw beste vangst tot nu toe? Wat zijn dé plekken in Heemskerk om Pokémons te vangen? En waar vind je de zeldzame exemplaren? Heb je tips en tricks om de beste Pokémon trainer van Heemskerk te worden? Deel jouw #PokémonGo ervaringen dan via de website en social media van OogopHeemskerk.nl. Ik ben heel benieuwd welke Pokémons hier allemaal al gespot zijn. In zo’n leuk dorp als dat van ons moeten er toch genoeg rondlopen. Heb jij een unieke vangst gedaan of een lollige foto van je Pokévangst gemaakt? Plaats je foto dan bij de reacties onder dit bericht op de Facebookpagina. Go catch them all!
Lees verder...

Spannende dag! Geslaagd of niet?!

Spannend! Ik weet nog hoe ik inmiddels alweer acht jaar geleden wachtte op dat telefoontje van mijn mentrix. Vandaag is het voor veel leerlingen van het voortgezet onderwijs (en hun familie en vrienden) net zo spannend. Is jouw broer, zus, neef, nicht, zoon, dochter, vriend of vriendin vandaag geslaagd? Van harte gefeliciteerd! Tag de geslaagde toppers in het Facebookbericht. Enne: liken = feliciteren!  
Lees verder...

Sfeervolle expositie in De Citadel

De Heemskerkse kunstenares Olga Beijer exposeert van 17 mei tot en met 11 juli in Wijkcentrum De Citadel in Heemskerk. Haar specialisme: impressionistische landschappen. De expositie heeft het thema ‘Vakantie’ en is daardoor heel toepasselijk voor de komende periode. Olga’s schilderijen zijn impressies van haar eigen vakanties. Doordat ze met een losse toets schildert, zijn haar schilderijen erg sfeervol. Ook staan lichtinval en kleuren in haar werken centraal. De ene keer explosief en de andere keer ingetogen waardoor haar landschappen sfeer uitademen. Je voelt de dreiging van een naderende storm of juist het zachte briesje op een zonnige zomerdag. Olga neemt je mee door de beweeglijke stad of naar een zonnig strand waardoor je jezelf een beetje op vakantie waant, gewoon in Heemskerk. Het adres van de expositie is: Wijkcentrum Citadel (Broekpolder), Steenhouwerskwartier 27, 1967KD Heemskerk. Het centrum is maandag tot en met vrijdag open van 08:00 tot 17:30 en vrij toegankelijk. Voor meer informatie over Olga en haar schilderijen neem je een kijkje op: www.olgabeijer.nl.  
Lees verder...

Paardentram in volle glorie

Like als je ook zo blij wordt van de nostalgische paardentram! Hier zie je de “Kruisberg Express” in actie in het Heemskerkerduin. In het duin rondom de Kruisberg kom je deze paardentram van tijd tot tijd tegen. Getrokken door deze prachtige grijs/zwarte werkpaarden. Koetsier Jan Plezier biedt in samenwerking met Gasterij de Kruisberg verschillende ritten aan vanaf camping Geversduin naar Gasterij de Kruisberg. Het ritmische getik van de hoeven is al op afstand te horen. Gevolgd door dit fraaie gezicht als de wagen dan de bocht om komt en de paarden in draf langs je komen. Je waant je even terug in vroeger tijden. Like OogopHeemskerk.nl op Facebook en Twitter of volg de website om nog meer mooie plaatjes uit Heemskerk te zien.
Lees verder...