Boeteren Mijnmuseum

Wiens museum? Mijn museum!

Kijk thuis bij je ouders of grootouders eens tussen hun lp’s. Grote kans dat je een “doos van een lp” tegenkomt. Drie keer zo dik als een gewone lp. Op de voorzijde een zwart-witfoto van een groep mijnwerkers op weg naar hun “sjiech”. Het is het album “Witste nog, Koempel” van de, in Limburg, legendarische groep “Carboon”! In deze column neem ik u mee naar het Mijnmuseum. (Tekst: Frits Hartgerink – Foto: Fotocollectie DeMijnen/DSM)
Lees verder...


Pleintje Geleenstraat

Make-over voor plein Geleenstraat

Dinsdag 6 december starten werkzaamheden om het pleintje voor het stadhuis aan de Geleenstraat te verbeteren en te verfraaien met nieuwe elementen. Deze werkzaamheden zullen op 16 december zijn afgerond.
Lees verder...

Winnaar shirt Melissa Boekelman

Winnaar shirt Melissa Boekelman

Er is geloot onder de inzenders van het juiste antwoord op de vraag: ‘Wat was de langste afstand die Melissa Boekelman kogelstootte op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro?’ Het juiste antwoord op deze vraag is: 17,69 meter. Eugène van Kruchten is de gelukkige winnaar van het gesigneerde shirt van Melissa. Wij wensen hem er veel plezier mee!.
Lees verder...

Freek Ars - Lapschwanz en Heerlenaar in hart en nieren

Freek Ars, een lapschwanz en Heerlenaar in hart en nieren

‘Brrr, wat een weer’ het klinkt vanuit de deuropening als een nieuwe gast bij Coasters binnenstapt. Ze knikt vriendelijk en neemt plaats aan het tafeltje naast me. ‘Hmm, hier is het beter.’ Het regent pijpenstelen op deze vrijdagmiddag in Heerlen. Even later komt ook mijn afspraak binnen. Ik heb afgesproken met Freek Ars, 100% Rock-‘n-Roller van het type ‘ruwe bolster’, drummer van de snel faam makende formatie Lapschwanz  en initiator van de Carals (muurschilderingen, maar dan op een auto). Tijd om deze Heerlense duizendpoot eens aan de tand te voelen.
Lees verder...

Don't beliebe the Hype

Don’t beliebe the hype

De hardnekkige geruchten gaan dat Justin Bieber dit jaar zijn opwachting gaat maken op Pinkpop…. In de eerste instantie werd het door iedereen weggelachen. “Neeeejjjj, dat kán niet!” maar nu zelfs Jan Smeets het niet ontkent… (ook niet bevestigd, daar niet van!) En ook de geruchten op festileaks steeds sterker worden begin ik te twijfelen ….Het zál toch niet…..
Lees verder...

Van Binnen en van Buiten

Groot Heerlens Rijk

Lieve Frank, Al weken betaal ik een cameraman om me te volgen, zodat er een mooie documentaire afgeleverd kan worden zodra ik de anonimiteit ontvlucht ben. Ik hoopte dat dat met een boek over identiteitsfraude zou lukken, maar helaas. Volgende keer beter. Al weken app ik alle kroegbazen in Heerlen die ik ken, maar ook dat werkt tevergeefs. Ik krijg geen berichtjes waaruit blijkt dat ik gemist word als klant, alleen dat ik nog openstaande rekeningen heb of dat er schoonmaakkosten gemaakt zijn na mijn vorige dronken avond. Dat maakt helaas geen emotionele televisie. Terwijl Heerlenaren normaal niet uitblinken in ijdelheid, maar meer in een ‘niet lullen maar poetsen’-mentaliteit, vind ik het bij Frans Timmermans helemaal niet zo erg. Ik maak er graag grapjes over en heb zelfs op mijn werk een van de lelijkere foto’s van de goede man als mijn profielfoto in ons message-programma, maar bovenal ben ik trots. Trots dat hij zichzelf als Heerlenaar profileert en vooral trots dat hij zijn Maastrichtse afkomst compleet verloochent. Daar zou hij overigens nu iets meer te juichen hebben, nu MVV eerste staat in de Biercompetitie. Maar goed, zoals het er nu naar uitziet mag hij volgend jaar helaas weer op dat lagere niveau de wedstrijdjes van zijn Roda JC gaan volgen. Met een Cyprioot, een Nigeriaan en een idioot – Van Peppen – op bezoek bij Telstar is altijd lastig. Toch is het bewonderenswaardig, zelfs vanuit Brussel blijft hij zijn club supporteren. Zoals je weet vond ik het makkelijker om
Lees verder...

Ontdek je Plekje

Ontdek je Plekje (23)

Het is weer tijd voor ‘Ontdek je Plekje’. Iedere week een nieuwe, mooie plek ergens in de gemeente Heerlen. Weet jij waar deze foto gemaakt is? Laat het dan achter in een reactie. Ontdek je plekje Heb jij een leuke suggestie voor een ‘Ontdek je plekje’? Laat het me weten via info@oogopheerlen.nl of via Whatsapp: 06-12789992 en wie weet zie je jouw tip hier binnenkort terug. Wordt jouw tip gebruikt voor een item, dan ontvang je de gemaakte foto in groot formaat.
Lees verder...

Cowboys en Antillianen

Cowboys en Antilianen

Versprekingen…Ik hou er van! Dagelijks verspreekt iedereen zich wel eens en dat is vaak hilarisch. Alleen vergeten we dit weer zo snel! Verbasteringen van woorden. Uitdrukkingen die verkeerd gebruikt worden. Zaken die je roept en dan pas beseft WAT je eigenlijk zegt…
Lees verder...

Frits Hartgerink - Born in Mariareet

Frits Hartgerink – Born in Mariareet

Als je OogopHeerlen volgt, ken je hem waarschijnlijk al, Frits Hartgerink. Deze grappige columnist draagt het hart op de tong. Met zijn humorvolle manier van schrijven weet hij iedere week een grotere groep mensen aan het lachen te maken. Je zou hem ook kunnen kennen van zijn acties voor Serious Request. Hiervoor rende hij van 2012 t/m 2014 als Batman verkleed zoveel mogelijk keer de trappen op bij SnowWorld in Landgraaf. Voor wie zich toch nog afvraagt, wie is die man? een kleine kennismaking met deze grote vriendelijke reus.
Lees verder...

Van binnen en van buiten

Statler en Waldorf

Hoi Kevin, Tja, die mop van Maradona die naar Heksenberg kwam. Ik had het al voorzien en de redactieleden van 1Heerlen en 1Brunssum opdracht te geven zo weinig mogelijk aandacht te besteden aan dit gedoe. Een éénkolommertje met als kop ‘Pluisje komt’. Tussen aanhalingstekens ja, dat vond ik wel voldoende aandacht voor een feestje ter meerdere eer en glorie van een narcist dat toch niet door zou gaan. Zo dachten maar weinig andere concullega’s. Christian Petermann’s ‘kijk-mij-Maradona-eens-naar-Heksenberg-halen-show’ beheerste een paar weken het Limburgse nieuws. Toegegeven, het is wel gnuiven om te zien hoe die media-aandacht als een boemerang bij hem terug is gekomen.
Lees verder...