Handige tips om van muggen af te komen

Nooit meer last van muggen! Jullie zullen er ongetwijfeld last van hebben. De muggen! Een ware plaag op het moment. Je wilt zo graag de ramen en deuren open laten staan als het warmer is. Maar dat gaat helaas niet! Zo een 131 muggen vinden dat leuk en vallen jou lastig. Nu zou je natuurlijk allerlei kant en klare vaak chemische middelen in kunnen zetten om van de muggen af te komen. Maar je kunt deze middelen ook zeer gemakkelijk zelf maken! Niet chemisch, en het ziet er nog leuk uit ook.    TIP 1 – Citroenkaars De citronella kaars is ons allemaal wel bekend. De herkenbare citroengeur die deze kaars afgeeft moet ervoor zorgen dat de muggen ver van jou vandaan blijven. Maar er is ook een natuurlijke variant, deze is simpel, decoratief en verjaagt muggen. Zoek een paar leuke glazen potjes waar een drijfkaarsje in past. Vul deze met geurende muggen afwerende kruiden zoals: munt, citroen, limoen & rozemarijn. Vul het potje met water en voeg citronella olie toe. Plaats het drijfkaarsje.   TIP 2 – Natuurlijke muggenspray Klaar met die chemische muggensprays? Probeer dan eens de natuurlijke variant! 1. Wrijf steeltjes en bladeren van kattenkruid fijn in water. 2. Laat dit mengsel een tijdje staan zodat het goed kan trekken. 3. Voeg (eventueel) wat citronella olie toe 4. Doe het in de plantenspuit 5. Spray de natuurlijke muggenspray op de huid, kleding, of bed   TIP 3 – Halve citroen Snijd een citroen doormidden en steek in beide
Lees verder...


OOH_Houten_SYBV4077_20160727_Sybren_Visser_

De lelijke eendjes van bij Fort Vechten

Hij was al snel herkend op de vorige foto. Dit is een van de koplampjes van een Citroen 2CV, ofwel het “Lelijke Eendje”.
Lees verder...

OOH_Houten_SYBV4069_20160727_Sybren_Visser_

Wie weet waar…

Het Oog was vandaag even Houten uit. Maar heel ver van huis zijn we niet geweest. Wie weet waar het Oog een kijkje nam? Later vanavond meer foto’s van deze plek.
Lees verder...

Traumaheli op de Rondweg Foto Oog op Houten / Sybren Visser

Gewonden bij frontale aanrijding op Rondweg

Bij een aanrijding tussen twee personenauto’s op de Rondweg (tussen de Meren en de Tuinen) zijn inzittenden gewond geraakt. Brandweer, ambulances en Traumahelicopter rukten uit.
Lees verder...

20160623 - SYBV2603

Vlak voor de bui ging de zon onder

Zo vaak gebeurt het niet, dat je vlak voor de onweersbui nog getrakteerd wordt op een vurige ondergaande zon. Uw Oog-fotograaf aarzelde geen moment, draaide een oude groothoeklens op zijn camera (vandaar de onscherpe beelden) en rende op blote voeten naar buiten. Even later was hij terug met dit verhaal.
Lees verder...

OOH_Houten_SYBV1411_20160603_Sybren_Visser_-2

Vierentwintig en vijfentwintig

Sommige plaatjes moet je niet te lang op de plank laten liggen. Dan is de koe al geslacht, zijn de kalfjes verdronken of inmiddels fors verder gegroeid. Daarom plaatsen we dit gezinskiekje maar snel. Heb jij de kalfjes ook al gezien? Ze zijn best nieuwsgierig. En een klein beetje schrikachtig. Maar ja. Zo’n fototoestel zien ze niet elke dag.
Lees verder...

OOH_Houten_SYBV1200_20160601_Sybren_Visser_

“We hebben haar hoor!” Brandweeroefening in Rietplas

De Houtense brandweer oefende een redding bij de Rietplas. Het begon met een melding dat er iemand bekneld zat: het bleek een meisje dat onder een vlonder, onder water bekneld zat.
Lees verder...

OOH_Houten_SYBV0825-2_20160525_Sybren_Visser_

Koffiefiets bij defilé avondvierdaagse

Wachten op de start van het avondvierdaagse-defilé wordt lekker! Houtenaren die treinforenzen, kennen de koffiespecialiteiten van Djofre van Woudenberg met zijn Koffiefiets. Deze keer komt Djofre – geboren en getogen in deze plaats – naar de start van de vierde avondvierdaagsewandeling. Je vindt de Koffiefiets voor Body & Vital Medispa op de Kruisboog. OogopHouten vroeg of hij ook gaat meefietsen. Djofre antwoordde lachend: “Dat zou ik wel willen, maar het is niet mogelijk!” Je vindt de Koffiefiets dus alléen bij de start. Enne, niet vergeten te gaan wandelen dan he. Veel plezier!
Lees verder...

OOH_Houten_SYBP8940_20160524_Sybren_Visser_

Avondvierdaagse begonnen (video)

Meerdere routes van de avondvierdaagse ontmoetten elkaar vanavond in de Houtense wijk Castellum. Liep je mee? Kijk dan goed, wie weet zie jij jezelf er tussen lopen!
Lees verder...

OOH_Houten_SYBV0613_20160515_Sybren_Visser_c

Paardenbloem op Pinksterdag

Een pinkstergedachte bij een paardenbloem Stel je voor! Hoe heerlijk zou het zijn
Lees verder...