“We hebben haar hoor!” Brandweeroefening in Rietplas

De Houtense brandweer oefende een redding bij de Rietplas. Het begon met een melding dat er iemand bekneld zat: het bleek een meisje dat onder een vlonder, onder water bekneld zat. Uiteraard liep het goed af. “We hebben haar hoor!” klonk het triomfantelijk naar de begeleiders aan wal. En na de oefening volgde de nabespreking. Dan leert een team welke stappen zijn doorlopen, welke daarin goed gingen, en hoe het nog beter kan.

OOH_Houten_SYBV1197_20160601_Sybren_Visser_Duurde de redding te lang? Uw verslaggever hoorde zeggen dat mensen in nood een heel ander besef van tijd hebben. “Dan lijken minuten uren te duren.” Direct betrokkenen zullen dan ook áltijd het gevoel hebt dat een redding lang op zich laat wachten. Dat stelde misschien een beetje gerust. Hoe dan ook: het Oog houdt de voeten maar liever droog.OOH_Houten_SYBV1184_20160601_Sybren_Visser_

 

 

TN oogophouten

Visueel Verslaggever Sybren Visser brengt Houten, de ondernemers en bewoners in woord en beeld. Vraag info via het contacformulier, mail tips naar info at oogophouten.nl: we laten ons graag op ideeën brengen. Volg Oog op Houten op Twitter, op Facebook, en kijk met ons mee!

Next ArticleVierentwintig en vijfentwintig