Vlak voor de bui ging de zon onder

Zo vaak gebeurt het niet, dat je vlak voor de onweersbui nog getrakteerd wordt op een vurige ondergaande zon.

Uw Oog-fotograaf aarzelde geen moment, draaide een oude groothoeklens op zijn camera (vandaar de onscherpe beelden) en rende op blote voeten naar buiten.

Even later was hij terug met dit verhaal. “De lucht kleurde oranje. Zozeer, dat alleen al in dit straatje vier deuren open gingen en buren hun neus buiten de deur staken. En in het westen piepte het laatste avondlicht nog net onder de wolken door. Keek je de andere kant op, dan zag je een regenboog tegen een oranjeroze lucht.”

OOH_Houten_SYBV2586_20160623_Sybren_Visser_“In de lucht klonk de rommel. Ergens lachte een vrouw uitbundig. De hele sfeer had wat weg van zomer op de camping. Of zou dat komen door het natte gras tussen mijn tenen?”

Bewaren

TN oogophouten

Visueel Verslaggever Sybren Visser brengt Houten, de ondernemers en bewoners in woord en beeld. Vraag info via het contacformulier, mail tips naar info at oogophouten.nl: we laten ons graag op ideeën brengen. Volg Oog op Houten op Twitter, op Facebook, en kijk met ons mee!

Next ArticleGewonden bij frontale aanrijding op Rondweg