Fotograaf Sybren Visser

Wie fotografeert, maakt keuzes. Wat laat ik zien, en wat niet? Wat maak ik scherp, en wat onscherp? Wat maak ik groot en belangrijk, en wat juist niet? Wie naar foto’s kijkt, kijkt eigenlijk mee door de ogen van de fotograaf. Dat vind ik een magisch proces. Er ontstaat een ontmoeting tussen de fotograaf en zijn publiek. Want wat vind jij boeiend? Waar kijk jij graag naar? Is dat hetzelfde als wat ik heb vastgelegd?

20150818 - self -IMGP2166 CIn dit fotoblog laat ik je zien hoe ik als visueel verslaggever om me heen kijk. Het gaat over Houten. Over Houtense mensen en Houtense taferelen.

Een visueel verslaggever combineert fotografie of video met teksten. Die teksten verdiepen de verbeelding. En de beelden versterken de verhalen. En zo ontstaat een verbinding tussen de mensen op de foto, jou als bezoeker, en mij als fotograaf.

Dagelijks interview ik mensen voor diverse podia. Wat me dan altijd weer boeit is de vraag: ‘wat drijft al die mensen toch?’.

Ik schrijf ook portretten in opdracht. Dat kan in diverse verhaalvormen (kort verhaal, langer verhaal). Die teksten met foto’s zijn te gebruiken voor marketing- of promotie-doeleinden. Maar ik zal altijd weergeven wat voor mij de essentie is. Of het nu in een afbeelding is of in een tekst.

Wil je mijn blik op jouw bedrijfsevenement, op jouw feest, bedrijf of gebeurtenis? Neem contact op via deze pagina. Tot kijk!

Fotograaf Sybren Visser (1974) studeerde Communicatiekunde aan de Universiteit Utrecht en werkte als communicatieadviseur en woordvoerder bij onder meer de Consumentenbond en CNV Vakcentrale. Sinds 2013 werkt hij als onafhankelijk redacteur/interviewer en sinds november 2015 als freelance visueel verslaggever voor Oog op Houten.


// post counter for webads in between posts