Oog óp jen sjtroas. (deel 25)

Eindervoetpad. (centrum) Het ontleent zijn naam aan de Einderstraat. Dit voetpad begint in de Einderstraat naast pand nr. 93 en eindigt eveneens in deze straat naast pand nr. 51; het wordt onderbroken door de Grupellostraat. Het Eindervoetpad is het laatst overgeblevene van een reeks van paden die volgens de plattegrond der gemeente Kerkrade uit 1907 het gebied tussen Markt, Einderstraat, Kipstraat, Nullanderstraat, Kruisstraat en Hoofdstraat doorkruisten. Het heette in de volksmond het Poeëke-jèsje, naar de familienaam Poyck (gedeelte tussen Einderstraat 93 en Grupellostraat); het gedeelte tussen Grupellostraat en Einderstraat 51 noemde met Moeënens-jèsje, naar de familienaam Moonen.   Naamgeving: de naam bestaat van oudsher.
Lees verder...


Foto-Expositie REFLEX 88.

De leden van Reflex 88 nodigen u bij deze uit voor een bezoek aan hun expositie van hun fotowerk.   De opening is op vrijdag 11 november om 20.00 uur. Deze zal verricht worden door dhr. Jo Paffen, voorzitter van de SSOVH.   Tevens is er, tijdens alle dagen, onze digitale multimediale foto-show van Jan Crutsen op een 2 meter breed scherm.   De entree is vrij, dus kom even langs om dit met eigen ogen te aanschouwen.   Wij verheugen ons op uw bezoek.   De exposerende fotografen zijn:   Karin Bonnie         Serena Cloodt Hein Bonnie          Guy Hoenen Jan Crutsen            Hans Lammeriks Jo Steins                 Roy Steins Toon Schmeets      Charlie Mulders   De Expositie wordt gehouden in: De Spuiklep, Parallelweg in Heerlen. (Het zwart/wit gestreepte gebouw naast kinderstad)  Wie dat wil kan ook nog even blijven hangen aan de gezellige bar en eventueel een praatje maken met een van de fotografen. Zie ook onze website www.fotoclubreflex.nl De openingstijden zijn:   Vrijdag     11 november     20.00-22.00 uur   (opening) Zaterdag   12 november     11.00-17.00 uur. Zondag     13 november     11.00-17.00 uur.
Lees verder...

“Happy Halloween”

Halloween is een feestdag die vooral in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada gevierd wordt. Op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes, en roepen “trick or treat” (de keuze gevend tussen een plagerijtje uithalen of een versnapering krijgen). De bewoners geven de kinderen dan snoepjes. Jonge volwassenen gaan soms naar Halloweenfeesten. In België en Nederland wordt er steeds meer aandacht besteed aan het Halloweenfeest/Allerheiligenavond. Dit gebeurt meestal niet in de vorm van langs de deuren gaan en snoep ophalen, maar wel door Halloweenfeesten en het versieren van huizen. De naam is afgeleid van Hallow-e’en, ofwel All Hallows’ Eve, de avond voor Allerheiligen 1 november. In de Keltische kalender begon het jaar op 1 november, dus 31 oktober was oudejaarsavond. Dit was een heidens feest, de katholieke kerk maakte er later Allerheiligen(avond) van. Het feest is in de negentiende eeuw door Ierse immigranten naar de Verenigde Staten gebracht.  
Lees verder...

Oog óp jen sjtroas. (deel 24)

Baamstraat De naam is ontleend aan de veldnaam ‘in den Baem’ of ‘in den Boem’, welke aanduiding reeds voorkomt in het kadasterboek van 1771. Het is een terrein in de laagte van de Crombacherbeek, waar deze in de Anstel stroomt. Langs de beek liggen nu nog de Baambeemden. Baam is een samentrekking van het woord ‘bodem’, waarmee in het Rijnland een laag gelegen terrein wordt aangeduid. Naamgeving: 12 december 1919.
Lees verder...

Film Stadspark.

Prachtig filmpje van het vernieuwde Hertenpark, gemaakt door Gio Bouwens.
Lees verder...

Reünie dames kampioenen VV Chevremont.

Op 14 Oktober word er een reunïe wedstrijd gespeeld tussen de kampioenen van 2006 en de kampioenen van 2016. De wedstrijd begint om 20.00 en aansluitend is in de kantine DJ VITAL die voor een “big party” gaat zorgen.
Lees verder...

Verkoop van ziekenhuisterrein Kerkrade is rond.

De verkoop van het ziekenhuisterrein in Kerkrade aan projectontwikkelaar Wyckerveste is rond. Het koopcontract is dinsdag getekend, maakte het ziekenhuis bekend. Center Court Op het terrein komen voorzieningen voor sport, educatie en zorg onder de verzamelnaam Center Court. Ziekenhuis Zuyderland huurt daar straks 3000 vierkante meter ruimte voor een polikliniek. Volgend jaar In december begint de renovatie van de medische ruimte. Patiënten kunnen er dan in de loop van volgend jaar terecht voor onder meer psychologie, psychiatrie, dermartologie, oogheelkunde, kno en bloedafname. Bron: www.1limburg.nl
Lees verder...