Wethouder Rien Honnef plotseling overleden

Wethouder Rien Honnef van Leek overleden Woensdagmiddag 20 juli 2016 werd op het gemeentehuis van Leek het ontstellende bericht ontvangen, dat die dag tijdens zijn vakantie in Frankrijk wethouder Rien Honnef zeer plotseling is overleden. Het college van B&W is geschokt door deze mededeling en heeft donderdagochtend het personeel tijdens een bijeenkomst in de raadszaal geïnformeerd. Rien Honnef (56 jaar) laat een vrouw, twee zoons en een dochter na. Van 2002 tot 2014 was hij raadslid voor GroenLinks in de gemeenteraad van Leek. Bij zijn afscheid werd hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Na de verkiezingen in 2014 werd hij wethouder. Er zijn contacten geweest met mevrouw Honnef, maar verdere gegevens over het verloop van de komende periode zijn nog niet bekend. B&W leven zeer mee met het gezin Honnef en hun familie, vrienden en kennissen.
Lees verder...

Wat vind u er van?

Heeft u ze al gezien? De Pokemon-jagers? Ze duiken ineens overal op. Hebben ze niks anders te doen? Is het een leuke bezigheid voor de jeugd tijdens de vakantie? Of ook voor volwassenen? Op een gezonde manier videospelletjes spelen? Is het gevaarlijk? Wat is uw mening? Ook meedoen met het spel? Lees tevoren even goed door hoe je de download moet doen. Je krijgt hem niet voor niets (= een beetje moeite) op je smartphone. En we horen natuurlijk graag hoe het spel is en wat u allemaal beleeft met Pokémon GO. Android: Pokemon Go installeren op een Android Toestel (klik)  IOS: Pokemon Go installeren op een IOS toestel (klik) 
Lees verder...

Feestweek Tolbert start met ringsteken (FOTOSERIE)

Er deden 23 aanspanningen mee. In de Hoofdstraat in Tolbert werd de feestweek ingeluid met ringsteken. Gelukkig bleef het goed weer en daarmee heb ik weer wat leuke plaatjes kunnen schieten! De uitslag bij de paarden is: 1. Geert Jonkman te Jonkersvaart 2. Herman Gorter te Kornhorn 3. Dirk van der Wielen te Doezum Uitslag shetlandpony’s: 1. Saskia Cuperus te Kollumerzwaag 2. Leon Vorenholt te Roden Uitslag kleine pony’s: 1. Emmy Hofstede te Surhuizum Uitslag voor onder het zadel: 1. Miranda Boersma te Doezum 2. Marcha Jagersma te Grootegast De prijs voor het schoonste en mooiste geheel was voor Anouk de Jager En dan nu de foto’s!        
Lees verder...

Een bijzonder ei met een zonnetje?

Het is een bijzondere verschijning, dit ei. Heeft iemand zoiets eerder gezien? De groeven zijn in de schaal gedrukt, hoe is het mogelijk!? Wie het weet mag het zeggen…  
Lees verder...

Foto-expositie in gemeentehuis Leek

Tentoonstelling in hal van gemeentehuis Leek Tot eind juli is in het gemeentehuis van Leek een tentoonstelling te zien met foto’s van Twier van Gelder uit Leek. Twier van Gelder, 52 jaar en tegelijkertijd leeftijdsloos, is een eigenzinnig fotografe, zo één die er dagelijks op uit moet  trekken en dat het liefst doet met haar trouwe hondenvriend “meneer Bram”. Twier weet van de alledaagse dingen die ze om zich heen ziet in haar directe omgeving, op het Hoogeland of in de stad Groningen, de meest bijzondere foto’s te maken. Daarnaast zijn ook haar dochters een geliefd onderwerp om te fotograferen (= de fotoserie “SHE”). Op internet en in de sociale media is Twier sinds 2012 radicaal doorgebroken en heeft zij vele fans. Twier is geboren in Amsterdam (1963) en inmiddels alweer een aantal jaren woonachtig in de provincie Groningen, waar zij zich helemaal thuis voelt en geniet van de zo typerende landschappen en het bijzondere licht. Op 12-jarige leeftijd begon Twier te fotograferen nadat zij een camera kreeg van haar vader. De passie groeide met de jaren alleen maar en is nooit meer weggegaan, ook al heeft zij vele artistieke uitstappen gemaakt in haar veelzijdige leven. Eén van de typerende uitspraken van Twier als scenarioschrijfster is: “Niet wat je denkt, maar wat je feitelijk ziet, is bepalend. Kijk eens door een wc-rol”. Dat geldt natuurlijk ook voor de fotografie. Twier houdt absoluut niet van interviews en staat niet graag in het middelpunt. Zij is als fotografe immers vooral toeschouwer: ze 
Lees verder...

Blauwe wijn? Het is een hype, én te koop bij Slagerij Meatpoint

Durft ú het aan? De medewerkers van Slagerij Meatpoint hebben hem al getest. Tussen de prijswinnende worsten staan nu ook de flessen blauwe wijn. Dé terrashit van 2016 wordt hij genoemd. 100% Chardonnay én 100% natuurlijk! Sommige mensen moeten er niet aan denken om deze aparte kleur wijn te drinken, want de kleur klopt in je hersenen niet met wijn drinken. Maar tóch! Het staat HIP en VROLIJK, bij een feestje bijvoorbeeld. Een bruiloft, buurtfeest, bedrijfsfeest, bbq, noem maar op. Én…..het smaakt ook nog! In de aroma verneem je tropisch fruit, waardoor je hem snel wilt drinken. Je blijft er naar kijken, een prachtige blauwe kleur, maar niet te lang natuurlijk 😉 En eenmaal gedronken, wil je méér! Halfdroog met een zoetje. Nú te koop Slagerij Meatpoint in Tolbert. Klik voor productinformatie of online bestellen: Wijnliefhebber.nu.
Lees verder...

Het is een HYPE! Al gehoord van BLAUWE WIJN? Durft ú het aan?

Afgelopen week was het veel in het landelijke nieuws; wijn met een hip kleurtje! Dé terrashit van 2016 wordt hij al genoemd. 100% Chardonnay én 100% natuurlijk! Sommige mensen moeten er niet aan denken om deze aparte kleur wijn te drinken, want de kleur klopt in je hersenen niet met wijn drinken. Maar tóch! Het staat HIP en VROLIJK, bij een feestje bijvoorbeeld. Een bruiloft, buurtfeest, bedrijfsfeest, bbq, noem maar op. Én…..het smaakt ook nog! In de aroma verneem je tropisch fruit, waardoor je hem snel wilt drinken. Je blijft er naar kijken, een prachtige blauwe kleur, maar niet te lang natuurlijk 😉 En eenmaal gedronken, wil je méér! Halfdroog met een zoetje. Nú te koop bij Wijnliefhebber.nu. (klik voor productinformatie). GRATIS LEVERING binnen 10 km vanaf Tolbert.  
Lees verder...

Gevechtsvliegtuig F-35 vliegt vanmiddag laag over!

Maar hopen dat hij niet weer door de geluidsbarrière vliegt…..pffff, wat was dat schrikken zeg gisteren! Vorige week ging een geplande rondvlucht voor belangstellenden niet door, vanwege laaghangende bewolking. Vandaag rond 14:25 uur zal het vliegtuig bij ons over komen op een hoogte van maar 400 meter Belevingsvluchten De toestellen zijn hier voor zogeheten belevingsvluchten. Het doel van die vluchten is om bewoners rond de militaire vliegvelden van Leeuwarden en Volkel te laten horen hoeveel geluid de JSF produceert. Uit recente metingen blijkt dat de F-35 nauwelijks meer geluid maakt dan de F-16. Nederland heeft 37 Joint Strike Fighters besteld. De eerste toestellen komen in 2019 naar Leeuwarden. Over drie jaar komen er ook toestellen op de basis in Volkel. Vijf F-35’s blijven in de Verenigde Staten voor trainingsmissies. Met het project is ruim 5 miljard euro gemoeid. Defensie roept via twitter op om foto’s te sturen van de F-35. Bron: nos.nl
Lees verder...

Zilver voor de droge worsten van Slagerij Meatpoint Tolbert!

Oog op Leek en Marum feliciteert Lammert Moes en zijn collega’s met een mooie prestatie! In de strijd om de BESTE DROGE WORST 2016 van GRONINGEN, is SLAGERIJ MEATPOINT TWEEDE GEWORDEN! Het bleek tot het laatste moment een spannende strijd tussen 3 slagers. Uiteindelijk is Slager Rinus Oosterhof uit Groningen uitgeroepen tot de beste droge worstenmaker. GEFELICITEERD!!
Lees verder...