Handige tips om van muggen af te komen

Nooit meer last van muggen! Jullie zullen er ongetwijfeld last van hebben. De muggen! Een ware plaag op het moment. Je wilt zo graag de ramen en deuren open laten staan als het warmer is. Maar dat gaat helaas niet! Zo een 131 muggen vinden dat leuk en vallen jou lastig. Nu zou je natuurlijk allerlei kant en klare vaak chemische middelen in kunnen zetten om van de muggen af te komen. Maar je kunt deze middelen ook zeer gemakkelijk zelf maken! Niet chemisch, en het ziet er nog leuk uit ook.    TIP 1 – Citroenkaars De citronella kaars is ons allemaal wel bekend. De herkenbare citroengeur die deze kaars afgeeft moet ervoor zorgen dat de muggen ver van jou vandaan blijven. Maar er is ook een natuurlijke variant, deze is simpel, decoratief en verjaagt muggen. Zoek een paar leuke glazen potjes waar een drijfkaarsje in past. Vul deze met geurende muggen afwerende kruiden zoals: munt, citroen, limoen & rozemarijn. Vul het potje met water en voeg citronella olie toe. Plaats het drijfkaarsje.   TIP 2 – Natuurlijke muggenspray Klaar met die chemische muggensprays? Probeer dan eens de natuurlijke variant! 1. Wrijf steeltjes en bladeren van kattenkruid fijn in water. 2. Laat dit mengsel een tijdje staan zodat het goed kan trekken. 3. Voeg (eventueel) wat citronella olie toe 4. Doe het in de plantenspuit 5. Spray de natuurlijke muggenspray op de huid, kleding, of bed   TIP 3 – Halve citroen Snijd een citroen doormidden en steek in beide
Lees verder...


Wervingsflyer

OogopNijmegen.nl is op zoek naar een nieuwe Fotograaf/Blogger(s).

Interesse om je naamsbekendheid als fotograaf te vergroten en mee te doen met een leuk en lucratief franchisemodel? Meld je aan voor meer info! Tag, Share of Like als je weer elke dag een actuele foto van “jouw eigen” Nijmegen voorbij wilt zien komen!
Lees verder...

SAMSUNG CSC

Een Hollandsch landschap.

Aan de rand van de stad, in het dijk-en uiterwaardegebied heeft de boer het gras gemaaid en binnengehaald, heeft de recente regen het gras goed gedaan, en is de rust op de dijk weergekeerd nadat er ruim 40.000 lopers voorbijtrokken over de dijk richting Nijmegen.Een oude tussendijk laat nog sporen na.
Lees verder...

koolwitje:1

Vlinders !

Een Koolwitje in de tuin. Zo alledaags, zo bijzonder. De site vlindermee.nl geeft een goed overzicht van de meest voorkomende vlindersoorten, de aantallen in Nederland en roept iedereen op in zijn/haar buurt mee te tellen. Door een telkaart of app te downloaden kun je zo bijhouden wat er zoal rondfladdert in je omgeving.
Lees verder...

ruimte voor de waal:1

Ruimte voor de Waal.

Om het water van de Waal meer ruimte te bieden, worden her en der kribben weggegraven. De seinpalen op de kop van het krib blijven, maar de tong wordt doorgesneden, zodat het water vrijer kan uitvloeien. Het restant aan kribkeien is weer een ideaal speel- en uitkijkpunt. Vrijdag een special over de intocht van de 4-daagse.
Lees verder...

leemkuil 2:1

Speeltuin “de Leemkuil”.

Wat is er nou leuker dan op zondagmiddag naar een speeltuin, midden in het bos? Sinds 1947 ligt speeltuin “De Leemkuil” aan de rand van het Marienbos. Vernoemd naar het leem dat werd afgegraven ten behoeve van de (dak-)pannenfabriek Hamer en co, gevestigd aan de Nijmeegse Baan. De kuil die de afgraving achterliet werd een ideale speelplek voor kinderen.
Lees verder...

waterpret:2715

waterpret!

In notime liep de wadi vol na het onweer waar menigeen naar smachtte . De hitte werd verdreven met een uitbundige waterdans door de kinderen in de buurt.
Lees verder...

uiterwaarden waal-1

De uiterwaarden

Waar kun je je het beste ophouden als het erg warm wordt? In de groene uiterwaarden van de Waal, hier tussen Oosterhout en Ewijk. Op de achtergrond is nog de Oversteek zichtbaar. Een oer-Hollands landschap, met de rust en de stilte en de verkoeling van gras en water.
Lees verder...

zandwinning-1

Zandwinning Lent-Oosterhout.

Het zandwinningsgebied, vanuit het perspectief van het nieuw te bouwen waalsprongproject de Grote Boel. Helemaal rechts is nog net de zuidelijkste punt van de wijk De Elten te zien.
Lees verder...

28615:1

Bereklauw.

Het is de bloeitijd van een indrukwekkend groeiende plant: Heracleum Spondylium, ofwel Bereklauw. Oorspronkelijk groeit deze soort, die 3 tot 4 meter hoog kan worden, in het wild op ruime schaal in de Kaukasus, en is ingevoerd in Nederland. De stengel en bladharen kunnen bij aanraking voor ernstige huidirritatie en zelfs brandwonden zorgen. In Rusland, Letland en Litouwen worden de jonge stengels, voordat het blad zich uitrolt, geplukt, gedroogd en gegeten. De oudere stengels kunnen na het schillen ook genuttigd worden.
Lees verder...