Fietser licht gewond bij aanrijding.

Op woensdagavond rond 20.00 uur kreeg de hulpdiensten een melding van een aanrijding met letsel aan de Bisschop balderikstraat ten hoogte van de parallelweg in Oldenzaal. Bij aankomst bleek dat er een dame te zijn aangereden op haar fiets door een automobilist. Hierbij is de dame licht gewond geraakt aan haar benen. Ze is in de ambulance onderzocht, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De politie doet verder onderzoek naar het ongeval. Auteur: Jan van Hoogen By’ Suus FotoSjop
Lees verder...


Kinderpostzegel actie weer van start.

Vandaag is de kinderpostzegel actie weer van start gegaan. Op diverse scholen in Nederland begon deze actie vanmiddag om 12 uur. Ook in Oldenzaal zijn de kinderen al volop bezig om de postzegels en aanverwante artikelen te verkopen. Het gaat nu niet meer alleen om postzegels, maar ook om kaarten, usb stick, en pleisters. De actie is ter behoefte van hulp aan kinderen die het wat minder hebben dan wij. Er doen 160.000 kinderen mee aan deze jaarlijkse actie.
Lees verder...

jaap-2

Jaap jubileert op De Höfte!

Maar liefst 25 jaar zet Jaap de Hond zich vrijwillig in voor De Höfte. Dat moest natuurlijk gevierd worden! Tijdens het jaarlijks vrijwilligersfeest, afgelopen week, is Jaap in het zonnetje gezet door bedrijfsleidster Loes Meijerink. Jaap is als vrijwilliger betrokken geweest bij het buurtinitiatief, van waaruit De Höfte ontstaan is. Buurtbewoners van De Graven Es en De Essen wilden graag iets doen met het groen in Stadspark De Roosboer.  Met zeer beperkte middelen is destijds uit het niets een start gemaakt met het NME centrum en de kinderboerderij. Later is de stichting opgericht, waarvan Jaap in de begin jaren bestuurslid is geweest.  Daarna heeft Jaap zich voortvarend ingezet als coördinator van de bouwgroep.  Jaap heeft altijd op creatieve wijze mensen en middelen weten te binden aan De Höfte. Hij heeft een warm hart en voor iedereen die in nood zit een luisterend oor. Jaap is zeer trouw aan De Höfte en is nu en in het verleden van vaste waarde. Volgende maand viert Jaap zijn 85 ste verjaardag. Zelfs op deze leeftijd komt Jaap nog wekelijks op De Höfte om zijn steentje bij te dragen. Het bestuur en de bedrijfsleiding van De Höfte danken Jaap dan ook voor zijn nooit aflatende inzet en wensen Jaap nog een hele fijne ‘Höfte- tijd’ toe.
Lees verder...

hofte-02

Dierendag bij de Höfte.

  Op  dinsdag 4 oktober van 14.00 tot 16.30 uur is het feest op kinderboerderij De Höfte. Op die dag is het dierendag en waar kan je beter dierendag vieren dan bij de kinderboerderij  ??. Bij een feest hoort natuurlijk iets lekker voor mens en dier. Kinderen kunnen een gezond  dieren diner maken en dit diner aan de  dieren voeren. Voor de kinderen is er ranja, ijs, popcorn en natuurlijk de bekende broodjes die gebakken worden boven het vuur. Voor de volwassenen is er ook koffie/thee met cake. Er zijn die middag tal van activiteiten waarbij het dier centraal staat. Natuurlijk worden alle dieren extra verwend, zo mogen de pony’s en  geiten geborsteld worden en de konijnen geaaid. De imker is bij de bijenstal om informatie te geven over de bijen en alles wat daarbij hoort.                                          Er worden dierenmaskers gemaakt en er kunnen oud Hollandse spelen worden gespeeld Kortom bij De Höfte is genoeg te beleven voor jong en oud. Dus kom allemaal op 4 oktober naar de Höfte; de dieren rekenen op jullie. De kinderboerderij van de Höfte is te vinden in het stadspark tussen de Essen en de Graven Es aan de Operalaan 152 in Oldenzaal.
Lees verder...

bw3

Heilige mis onder dak bij kermisattractie in Oldenzaal.

Zondagmorgen om 10.00 uur begon een heilige mis onder het dak van een kermisattractie van de botsautootjes in Oldenzaal. Een zeer aparte ervaring om een mis mee te maken midden op een kermis terrein. Een aantal mensen waren getuige hiervan om dit mee te maken. Pastoor Geerdink deed de communie uitdeling . De eigenaar van de botsautootjes had zijn attractie beschikbaar gesteld en kreeg daarom een Oldenzaalse (kerk) kaars aangeboden. Een prachtig koor zorgde voor de muzikale omlijsting. Auteur: Jan van Hoogen Foto: Blik op Oldenzaal. By’ Suus Fotosjop.
Lees verder...

b

Opnieuw bushokje vernield in Oldenzaal.

In de nacht van Vrijdag op Zaterdag is er aan de Thijsniederweg in Oldenzaal een bushokje vernield. Het glas lig er weer uit en de schade is weer groot. Dit is niet het eerste bushokje wat de laatste tijd vernield is. De laatste tijd is het regelmatig raak met dit soort zinloze vernielingen. Heeft u iets gezien van deze vernieling ? neem dan contact op met de Politie. 0900 8844 Auteur: Jan van Hoogen Foto: Blik op Oldenzaal. By’ Suus Fotosjop
Lees verder...

a

Hoogste zonnebloem in Rossum.

De hoogste zonnebloem is te vinden in het Overijsselse plaatsje Rossum. Mevr Anny Wijnberg heeft een zonnebloem in haar tuin staan van 387 cm. Hiermee was ze de winnares van een waardebon van 50 euro bij dierenspeciaalzaak Reerink in Oldenzaal. Auteur: Jan van Hoogen Foto: Blik op Oldenzaal. By’ Suus Fotosjop.
Lees verder...

aa

Kermis in Oldenzaal is begonnen.

Vrijdagmiddag is de kermis in Oldenzaal begonnen. Jong en oud vermaakten zicht gelijk al op de kermis. Zwaaien en zwieren en er werd volop genoten  in de heerlijke na jaars zon. Ook de suikerspin deden al gelijk goede zaken. De missietent was al gelijk gevonden door tal van mensen en de eerste prijzen gingen de tent al uit. Voor de kinderen is het daar altijd prijs. De kermis duurt tot en met maandag. Auteur: jan van Hoogen fotograaf: Blik op Oldenzaal. By’ Suus Fotosjop.
Lees verder...

Ondernemer van de week. 23-09-2016

Ondernemer van de week

GOED VOOR JE BEURSJE. Goed voor je beursje is een winkel dat sinds kort is gevestigd aan de Deurningerstraat 1 B in Oldenzaal.  Marco Roode opende de winkel tijdens de druk bezochte Boeskool is los evenement. (Augustus 2016) Sindsdien loopt de winkel als een trein. Mensen uit Oldenzaal maar ook buiten Oldenzaal weten de mooie winkel inmiddels te vinden. Marco Roode is een nuchtere Oldenzaaler die de zaakje goed voor elkaar heeft. Daarom is hij ook niet bang om zijn winkel aan de Deurningerstraat te vestigen ondanks de vele opspraak over de leeglopende winkelstraat. Wanneer je goede producten heb en je kunt deze met een eerlijke en aantrekkelijke prijs aanbieden dan komen de klanten van zelf. Goed voor je beursje is een winkel waar je zeer diverse producten kunt kopen. Heb je een cadeautje nodig voor een verjaardag ? dan kun je daar zeker iets vinden. Heb je een feest waar je extra goed voor de dag wilt komen ? Dan kun je daar kiezen uit zeer diverse kostuums. Ook carnavals outfits kun je daar vinden. Ook schoenen, poppenwagentjes en of speelgoed is er altijd wel te vinden. De voorraad wisselt met regelmaat. Zo zie je maar weer, voor iedereen is er wel iets te vinden. Een echte aanrader om eens binnen te lopen bij Goed voor je beursje in Oldenzaal. Opening’s tijden zijn: Maandag Gesloten. Dinsdag 10.00 tot 18.00 uur Woensdag 10.00 tot 18.00 uur Donderdag Gesloten. Vrijdag 10.00 tot 21.00 uur Zaterdag 10.00 tot 17.00 uur Zondag Gesloten.
Lees verder...

herfst-2

Op weg naar de herfst.

Op 21 september is de dag dat de herfst weer begint. Bij herfst denk je gelijk aan regen en wind. De dagen worden korter en het word duidelijk eerder donker. De bladeren gaan vallen en er zijn weer prachtige herfst kleuren in het bos te vinden. Maar op 21 september 2016 lijkt het overdag nog niet echt op herfst qua temperatuur.  Vandaag is er in Oldenzaal nog een temperatuur gemeten van 20 graden. Het is nog een paar dagen prachtig na zomer weer. Volgende week zal de herfst zich meer laten zien.
Lees verder...