Te koop in Oud-Beijerland!

Zoals ik eerder liet weten ga ik met dit blog stoppen en dit is dan ook mijn laatste item. Ik vraag hierbij jullie aandacht voor deze woning, mijn woning, die nu te koop staat. Dit ontzettend fijne huis zoekt een nieuwe eigenaar en ik breng het graag via dit blog onder aandacht. Ken je iemand die een mooie woning zoekt in Oud-Beijerland? Deel, like of mail dit bericht om zoveel mogelijk mensen te bereiken! De brochure van de woning is te zien bij Q Makelaars : Vlasakkerweg 5 Oud-Beijerland  Bedankt & tot ziens!              
Lees verder...


Bedankt en tot ziens!

Beste lezers en volgers van Oog op Oud-Beijerland. Jullie hebben wellicht gemerkt dat het de laatste tijd stil is geworden op het blog. Lees hier hoe dat komt en wat de plannen zijn! Oog op Nederland heeft besloten in een andere vorm verder te gaan met de blogs, waaronder dus ook dit blog. De berichten van, voor en door de inwoners van Oud-Beijerland worden in het nieuwe format belangrijker dan de fotografie. En de fotografie was voor mij juist de reden om dit blog te gaan maken. Daarom heb ik besloten er niet verder mee te gaan. Toen ik in februari dit jaar begon met Oog op Oud-Beijerland vond ik het vooral een uitdaging om als fotograaf mijn eigen woonplaats op zoveel mogelijk manieren in beeld te brengen. Laten zien wat er hier allemaal gebeurt, wat we doen en waar we ons voor inzetten. Kleine en grote verhalen over ons dorp hebben mij in korte tijd een bijzonder mooie kijk op dit dorp gegeven. Het was voor mij een groot plezier en een energieke ervaring om dit blog te maken. Dank aan iedereen die heeft meegewerkt en het blog heeft gevolgd!  Oog op Oud-Beijerland zal binnenkort verder gaan met een vernieuwde site en app. Op het vernieuwde Oog op Oud-Beijerland mag iedereen foto’s en korte berichten plaatsen over wat er zich afspeelt in Oud-Beijerland. Een nieuw concept wat zeker ook de moeite waard blijft om te volgen, het wordt een blog voor en door de inwoners van Oud-Beijerland!
Lees verder...

Theatercollectief brengt hilarische sketches in “Ons kijkt & zingt ons”

Het Theatercollectief Hoeksche Waard brengt in december een serie van 9 voorstellingen onder de titel “Ons Kijkt En Zingt Ons (In Reprise)”. Het betreft bewerkingen van teksten van Kees van Kooten en Wim de Bie, hier en daar in een nieuw jasje. Laat je in deze voorstelling, gespeeld door Tamara en Bianca, verrassen door een fantastische bewerking van Ons Kijkt & Zingt Ons. Leuk voor liefhebbers van Van Kooten en de Bie maar ook voor alle mensen met gevoel voor humor, taal en timing. Bekijk de onderstaande flyer van de voorstelling voor meer informatie of ga naar de website. U kunt deze hilarische voorstelling gaan bekijken op 8, 9, 10, 11, 16, 17 en 18 december om 20.00 uur. Op 11 en 18 december is er ook een matinee om 14.00 uur. Place to be is gelegenheidstheater “de Swaensvoet”, Marktveld 9, Nieuw Beijerland.
Lees verder...

Sfeervolle tweede Run van de Hoeksche Waard Running Crew

De Hoeksche Waard Running Crew is al klaar voor de derde run van 17 november in Strijen maar voordat het zover is nog even een terugblik op de tweede run van 20 oktober in Puttershoek. Zo’n 100 deelnemers hadden zich, ditmaal al in het donker, verzameld bij Het Veerhuys voor hun 3, 6 of 9 kilometer run. Op deze sfeervolle plek verzorgde HCC wederom de warming-up waarna de lopers vertrokken voor hun run en zo als linten van lichtjes door Puttershoek slingerden. En hoewel de derde run in Strijen eerst nog op het programma staan is ook de voorbereiding op de vierde run al in volle gang.
Lees verder...

Genieten geblazen tijdens Bij Beijers Binnen! (klik voor meer)

Afgelopen zondag vond in ons dorp de tweede editie van het huiskamerfestival Bij Beijers Binnen plaats. Op verschillende locaties kon het publiek genieten van uiteenlopende optredens. Zoals de prachtige zang van Emmie van Stijn met Erwin van der Vlis op gitaar in de Nobelstraat, zie foto. In het Oude Raadhuis kon men luisteren naar de flamenco gitaristen, was verhalerverteller Nico van Lent er, kon je meezingen met De Duifies of zelfs met de voetjes van de vloer tijdens de Silent Disco op hoofdlocatie Post-21. Klikt u op deze link om op hun Facebook pagina meer foto’s en film te bekijken van Bij Beijers Binnen. Michon Sprengers noemde het in één woord overweldigend. Ze mocht samen met mede-organisator Helma Wagenmakers vele complimenten in ontvangst nemen, van publiek, artiesten en sponsoren; de organisatie liep op rolletjes, de kwaliteit van de optredens hoog en de sfeer helemaal top!
Lees verder...

Weet u al wat hier gaat komen? (klik voor het antwoord)

De panden aan de Oost-Voorstraat hebben een tijd in de steigers gestaan en alleen de afbeelding op de omheining gaf een kijkje in de toekomst. Inmiddels is de verbouwing klaar, zijn de hekken weg  en kunnen we aan de aanplakbiljetten zien dat de op=op voordeelshop zich hier gaat vestigen. Op 24 november zal deze nieuwe winkel zijn deuren openen. Oog op Oud-Beijerland is natuurlijk benieuwd wat u ervan vindt. Is de op=op voordeelshop een aanwinst voor ons dorp? Via deze link kunt u ook de vacatures bekijken
Lees verder...

Winnares Zonnebloemwedstrijd bekend (klik voor meer zonnebloem)

Gisteren haakte ik even aan bij Jeanette van der Lee van Hoekschewaard.nl (rechts op de foto). Zij had deze zomer een zonnebloemwedstrijd uitgeschreven en gisteren ging zij op bezoek bij de winnares uit Oud-Beijerland. Er zijn door mensen uit de hele Hoeksche Waard vele mooie en soms bijzondere foto’s van zonnebloemen ingezonden, zo vertelt Jeanette. En de langste zonnebloem bleek van Helena Blok uit de Zoomwijck te zijn. Daarmee heeft zij de wedstrijd en dus een hele mooie bos bloemen gewonnen. Haar zonnebloem haalde de respectabele lengte van 3.97 meter en was zelfs nog uitgegroeid naar 4.30 m. Het geheim is even simpel als doeltreffend, iedere dag wat liefde en aandacht en een beetje water. Trots vertelt Helena over de vele zonnebloemen die zij deze zomer in de tuin had staan. Op dit moment staat alleen de winnende zonnebloem er nog, zoals u kunt zien op de foto, maar in haar tuinhuisje heeft ze
Lees verder...

Kent u onze nieuwe burgemeester al? (klik voor meer)

Een goede week is ze inmiddels als nieuwe, waarnemend burgemeester aan het werk, mevrouw J.H.M. (Jon) Hermans-Vloedbeld. Hoewel ze uit Twente komt, waar ze sinds 2009 burgemeester van de gemeente Almelo was, heeft ze al wel een band met de Hoeksche Waard. Eerder was ze al burgemeester van Ridderkerk en vanuit die functie dus bekend in de regio, maar ook privé bezocht ze de Hoeksche Waard al regelmatig. En dan vooral om te zeilen met de boot die een tijdje in Numansdorp heeft gelegen. Naast het zeilen vertelt mevrouw Hermans-Vloedbeld dat ze in haar vrije tijd graag buiten is, om lange afstandswandelingen te maken of te tuinieren. Ook koken is een hobby van haar maar hoewel ze graag gerechten uit verschillende culturen bereidt mag je haar vooral altijd wakker maken voor een oer-Hollandse pannenkoek of stampot andijvie met een speklapje. Over Oud-Beijerland vertelt ze dat het dorp er prachtig bij ligt, mooi onderhouden, een heel gezellig centrum en vooral ook vriendelijke mensen. Ter kennismaking met de inwoners bracht ze vorige week al een bezoekje aan de weekmarkt in het centrum. Om de sfeer te proeven en vooral ook in gesprek te komen met de mensen, zo vertelt ze. Als burgemeester vindt ze het werken aan de groei van vertrouwen en het vormgeven van samenwerking belangrijk. De wil om met elkaar samen te leven, dat is iets wat in de huidige samenleving van belang is. Ze gaat er zelf actief op uit om met mensen in contact te komen, zoals haar
Lees verder...

Extra rondje voor Sjors en Sjimmie (klik voor meer dierendag)

Het is vandaag Werelddierendag, een dag waarop er aandacht wordt gevraagd voor de rechten en bescherming van dieren. Voor huisdieren betekent het in de praktijk vaak wat lekkers te knabbelen en wat extra aandacht van het baasje. Bij kinderboerderij de Boezemvriend kwam ik Lara en Ciatlin tegen die net terugkwamen van hun rondje met Sjors en Sjimmie. Ze vertelden dat ze regelmatig de twee pony’s van de kinderboerderij komen ophalen en met ze aan de wandel gaan. Vandaag zullen Sjors en Sjimmie vast extra verwend worden! Wist u dat in Nederland de eerste Dierendag op 4 oktober 1930 was?
Lees verder...

Vandaag Open Huizendag in Oud-Beijerland, gaat u kijken? (klik voor meer Open Huis)

Het is vandaag de landelijke Open Huizendag en in Oud-Beijerland zijn 55 huizen te bezichtigen. Tussen 11.00 tot 15.00 uur kunt u zonder afspraak een kijkje nemen. Het gaat momenteel goed met de huizenmarkt, mensen durven hun huis weer in de verkoop te zetten en iets nieuws te zoeken. U kunt in ons dorp in alle wijken en prijsklassen terecht voor een nieuwe woning. Bijzonder pand is toch wel de West-Voorstraat 6, dat voor 795.000 euro te koop staat, zie onderstaande foto. Maar ook aan de Oostkade, Julianastraat en Lange Hille bent u van harte welkom. Klikt u op de link van funda.nl op te zien welke huizen er vandaag in Oud-Beijerland te bezichtigen zijn!        
Lees verder...