Handige tips om van muggen af te komen

Nooit meer last van muggen! Jullie zullen er ongetwijfeld last van hebben. De muggen! Een ware plaag op het moment. Je wilt zo graag de ramen en deuren open laten staan als het warmer is. Maar dat gaat helaas niet! Zo een 131 muggen vinden dat leuk en vallen jou lastig. Nu zou je natuurlijk allerlei kant en klare vaak chemische middelen in kunnen zetten om van de muggen af te komen. Maar je kunt deze middelen ook zeer gemakkelijk zelf maken! Niet chemisch, en het ziet er nog leuk uit ook.    TIP 1 – Citroenkaars De citronella kaars is ons allemaal wel bekend. De herkenbare citroengeur die deze kaars afgeeft moet ervoor zorgen dat de muggen ver van jou vandaan blijven. Maar er is ook een natuurlijke variant, deze is simpel, decoratief en verjaagt muggen. Zoek een paar leuke glazen potjes waar een drijfkaarsje in past. Vul deze met geurende muggen afwerende kruiden zoals: munt, citroen, limoen & rozemarijn. Vul het potje met water en voeg citronella olie toe. Plaats het drijfkaarsje.   TIP 2 – Natuurlijke muggenspray Klaar met die chemische muggensprays? Probeer dan eens de natuurlijke variant! 1. Wrijf steeltjes en bladeren van kattenkruid fijn in water. 2. Laat dit mengsel een tijdje staan zodat het goed kan trekken. 3. Voeg (eventueel) wat citronella olie toe 4. Doe het in de plantenspuit 5. Spray de natuurlijke muggenspray op de huid, kleding, of bed   TIP 3 – Halve citroen Snijd een citroen doormidden en steek in beide
Lees verder...


A73

Komend weekend weer onderhoudswerzaamheden aan Roer- en Swalmtunnel

Morgenavond worden de Roer- en Swalmtunnel vanaf 20.00 uur weer gesloten voor onderhoudswerkzaamheden.
Lees verder...

Magic World of Lights prachtig uitje in Roermond

Magic Word of Lights in Roermond is inmiddels geopend.
Lees verder...

Herten- Roermond

De geschiedenis van Herten

Op 1 januari 1991 is ook Herten bij de gemeente Roermond getreden. Dit prachtige dorpje is voornamelijk bekend van wegen de televisietoren die er geplaatst staat.
Lees verder...

Natuurpark Hattum - Roermond

Natuur in en om Roermond

De gemeente Roermond heeft heel veel prachtige stukje natuur en natuurgebieden die een bezoek meer dan waard zijn. 
Lees verder...

Rode geuzen grazen bij kasteeltje Hattum

In het natuurpark bij kasteeltje Hattum grazen het hele jaar door rode geuzen. Pas wel op wanneer er kalfjes zijn, er word aangeraden 25 meter afstand te houden.
Lees verder...

Marktstraat in Swalmen

De geschiedenis van Swalmen

Swalmen heeft haar naam te danken aan het riviertje de Swalm. Het is van oudsher een gebruik om een plaats te vernoemen naar de rivier die hier loopt. Zo vindt je in Zuid-Limburg Gulpen, in de Selfkant Saeffelen, en in Belgisch Limburg Voeren, deze zijn ook alle genoemd zijn naar een riviertje.
Lees verder...

Graffiti St. Wirosingel

Kleurrijk Roermond

Op de St. WiroSingel staat een 800 meter lange geluidswal die de overlast van de A73 moet minderen. Helaas zijn deze geluidswallen niet het mooiste uitzicht, vandaar dat de gemeente een aantal kunstenaar heeft ingeschakeld om deze doorn in het oog van een leuk kleurtje te voorzien. Inmiddels is het kunstwerk klaar en een prachtig plaatje geworden..
Lees verder...

Vogels in tank, Keramiekmarkt Swalmen

Terugblik: Keramiekmarkt Swalmen

Klik verder om alle foto’s te bekijken.
Lees verder...

Het kerkdorpje Asselt

Het kleine plaatsje Asselt met 180 inwoners is voornamelijk bekend om zijn hooggelegen kerkje (Sint-Dionysiuskerk) Asselt ligt op een heuvel aan de Maas, dit is in Nederland een zeer uitzonderlijke ligging.
Lees verder...