Handige tips om van muggen af te komen

Nooit meer last van muggen! Jullie zullen er ongetwijfeld last van hebben. De muggen! Een ware plaag op het moment. Je wilt zo graag de ramen en deuren open laten staan als het warmer is. Maar dat gaat helaas niet! Zo een 131 muggen vinden dat leuk en vallen jou lastig. Nu zou je natuurlijk allerlei kant en klare vaak chemische middelen in kunnen zetten om van de muggen af te komen. Maar je kunt deze middelen ook zeer gemakkelijk zelf maken! Niet chemisch, en het ziet er nog leuk uit ook.    TIP 1 – Citroenkaars De citronella kaars is ons allemaal wel bekend. De herkenbare citroengeur die deze kaars afgeeft moet ervoor zorgen dat de muggen ver van jou vandaan blijven. Maar er is ook een natuurlijke variant, deze is simpel, decoratief en verjaagt muggen. Zoek een paar leuke glazen potjes waar een drijfkaarsje in past. Vul deze met geurende muggen afwerende kruiden zoals: munt, citroen, limoen & rozemarijn. Vul het potje met water en voeg citronella olie toe. Plaats het drijfkaarsje.   TIP 2 – Natuurlijke muggenspray Klaar met die chemische muggensprays? Probeer dan eens de natuurlijke variant! 1. Wrijf steeltjes en bladeren van kattenkruid fijn in water. 2. Laat dit mengsel een tijdje staan zodat het goed kan trekken. 3. Voeg (eventueel) wat citronella olie toe 4. Doe het in de plantenspuit 5. Spray de natuurlijke muggenspray op de huid, kleding, of bed   TIP 3 – Halve citroen Snijd een citroen doormidden en steek in beide
Lees verder...


DSC_7503 als slim object1

Zomercarnaval Rotterdam weer een succes *klik* voor de fotoserie

We hebben een jaar extra moeten wachten maar het Zomercarnaval was vandaag weer als vanouds. Gelukkig bleef het vandaag overwegend droog. Het feestje gaat nog wel even door. Daarna snel weer aan de slag voor de outfits voor volgend jaar.
Lees verder...

DSC_7232 als slim object1

Welke herinnering heb jij aan de Zwaan?

Welke tastbare herinnering heb jij aan de Erasmusbrug? Dit jaar bestaat De Zwaan 20 jaar en Kunsthal Rotterdam is op zoek naar bijzondere foto’s, souvenirs, herinneringen, verhalen of unieke objecten van de brug. Er moeten veel verhalen te vertellen zijn. Misschien heb je de liefde van je leven gevonden op de brug, of juist verloren. Of ken je iemand die aan de brug heeft gewerkt en een mooi verhaal heeft. Vanaf 3 september presenteert Kunsthal Rotterdam de aangeleverde zaken in de tentoonstelling ‘De Zwaan van Rotterdam, 20 jaar Erasmusbrug’. Heb je iets moois, stuur dit dan voor 11 augustus naar erasmusbrug@kunsthal.nl. Je mag bijzondere foto’s uiteraard ook mailen naar info@oogoprotterdamcentrum.nl. Dan krijgen ze ook hier een mooi plekje.
Lees verder...

DSC_7266 als slim object1

WK Paratriathlon in Rotterdam *klik* voor meer foto’s

Dit weekend was Rotterdam het toneel van het WK paratriathlon. Na een rondje zwemmen in de Maas werd er gefietst, op tandem voor visueel beperkten en anders met een of meer hulpstukken. Bij het lopen werden door velen de running blades aangetrokken en liepen de visueel beperkten met een gids. Topatleten in een topdecor.
Lees verder...

DSC_6593 als slim object1

Rotterdam viert de vrijheid *klik* voor meer foto’s

Rotterdammers vierden de vrijheid vandaag in Het Park (bij de Euromast). De zon zorgde voor een massale opkomst. Met muziek, een dankje en een hapje en luieren in het gras was het misschien wel het drukst bezochte bevrijdingsdagfestival ooit.
Lees verder...

DSC_6523 als slim object1

Staren naar de lucht op Kleinpolderplein *klik* voor meer foto’s

Vandaag is een fly-over van Kleinpolderplein voor een dag Kleinpolderpleinpark. De hele dag zijn er activiteiten op het stuk afgesloten snelweg. Kunstenaar Rob Sweere voerde een editie uit van zijn Silent Sky Project; een grote groep mensen die op hun rug precies een half uur in stilte naar de lucht kijken of de ogen sluiten. In verschillende wereldsteden wordt het project uitgevoerd. OogopRotterdamcentrum deed mee en deelde de ervaring met anderen dat een half uur zo voorbij was. Een mooie ervaring om in de hectiek van een druk verkeersplein even helemaal niets te moeten. Nou ja, je mond houden uiteraard…
Lees verder...

DSC_6424 als slim object1

Zonovergoten marathon Rotterdam *klik* voor meer foto’s

De marathon van Rotterdam werd vandaag in de volle zon gelopen. Ruim 40.000 lopers (op alle afstanden) werden enthousiast aangemoedigd door een veelvoud aan toeschouwers. De Erasmusbrug danste op en neer door de vele lopers. Hardlopen blijft populair en voor veel sporters is de marathon het ultieme doel, zeker als je door zo’n mooie stad kan lopen.
Lees verder...

DSC_6348 als slim object1

Dominoes 010 als aftrap van Rotterdam viert de stad *klik* voor alle foto’s

Achtduizend bouwstenen waren vanmiddag neergezet in het centrum van Rotterdam om ze vervolgens als dominostenen te laten vallen. De stenen gingen over terrassen, bruggen, door huizen en vielen uit ramen. Honderden vrijwilligers zorgden ervoor dat de stenen niet voortijdig omvielen en straten werden afgezet. Jack Kerklaan praatte de stenen aan elkaar op het Schouwburgplein, met op zijn minst drie woorden per steen. Rotterdam viert de stad en de aftrap is genomen. Er volgen nog vele evenementen. Kijk hier voor het programma.  
Lees verder...

DSC_6306 als slim object1

Iris laat al fietsend mooiste plekjes van Rotterdam zien *klik* voor meer info

Vandaag liet Iris een Zwitserse familie Rotterdam zien met haar Bicycle Tours by Locals. Iris is een echte Rotterdamse, met bijpassend accent en weet veel van de stad. De Zwitsers genieten van de stad en van de verhalen. Van de Witte de With, Centraal Station via historisch Delfshaven naar het Euromastpark waar ze uitlegt hoe Chalet Suisse daar is gekomen. Onderweg is er tijd genoeg voor een lunch. Iris is pas begonnen als fietsende gids en bruist van energie. Ze vertelt dat de tour niet alleen leuk is voor toeristen, maar ook voor bedrijfsuitjes of vriendengroepen. Ze zwaait en weg is ze met de groep, op naar de Maastunnel voor een rondje Katendrecht. De tour kost 25 euro per persoon, inclusief gebruik van fiets en het enthousiasme van Iris dat je niet snel vergeet. Neem hier contact op met Iris.
Lees verder...

DSC_6279 als slim object1

Met verbouwing terug in de tijd *klik* om te zien hoe het ooit was

Op de Oude Binnenweg is een prachtige oude Jugendstil gevel tevoorschijn gekomen bij een verbouwing. Veel voorbijgangers valt het op en er worden veel foto’s van gemaakt. Je hoort de mensen denken wie het toch ooit in zijn hoofd haalde om hier een bord tegenaan te spijkeren. Op onderstaande oude foto is het pand te zien aan de linkerkant.  
Lees verder...