speeltuin-0911

Speeltuin Scholstraat feestelijk geopend

Speeltuin Scholstraat. Gisteren werd om 15.00 uur de speeltuin aan de Scholstraat officieel geopend. Wethouder Boudewijn Revis was wel aanwezig, maar hij nodigde de kinderen uit om de openingshandeling te doen. Ze drukten op een knop en er kwam confetti tevoorschijn. [fotoserie]
Lees verder...


garnalenvisser-1021

Martijn – de garnalenvisser

Deze garnalenvisser ontmoette ik vanavond op het Zuiderstrand. Hij heet Martijn: “Ik heb het geleerd van mijn vader en mijn opa. Dit net is van hun ook. Ik denk dat het net al wel 30 jaar of meer oud is. Als je het netjes bijhoudt, gaat het ook zo lang mee [meer foto’s]
Lees verder...

reuzenrad-33053

Wat vindt u ervan na een week? Reuzenrad!

Het reuzenrad op de Pier is nu een week in bedrijf. Wat vindt u ervan? Bent u er al in geweest? Hoe was dat?
Lees verder...

drama tram-0895

Het drama tram op Scheveningen

Het drama tram Op Scheveningen voltrekt zich op dit moment iedere dag weer een drama met het openbaar vervoer. Hoe heeft u dat de afgelopen dagen ervaren? Net als op bijgaande foto? Die is om 22.45 uur genomen aan de Frankenslag. Deze tram passeerde na het Kurhaus vier haltes zonder mensen mee te nemen.
Lees verder...

nacht vleermuis-1

Vannacht: nacht van de vleermuis

Vannacht is het de nacht van de vleermuis. Rond mijn huis vliegen ze meestal rond de schemering, waardoor ik alleen maar hele vage plaatjes kan maken. Maar sinds Pokémon Go er is, zie je ze soms ook overdag ;-). Heeft u ze wel eens zien vliegen?
Lees verder...

windmolens-33585

Windmolens liever verder op zee!

Windmolens verder op zee! De windmolenparken die het Rijk wil aanleggen voor de Zuid-Hollandse kust, worden wat het Haags college betreft veel verder in zee gebouwd. Verder van de kust kunnen veel grotere parken aangelegd worden, met een een veel hogere energieopbrengst.
Lees verder...

stalen eiland-39687

Weg met dat Stalen eiland

Het Stalen eiland van de Scheveningse Pier wordt vanochtend, donderdag 25 augustus, verwijderd. Naar verwachting vindt de daadwerkelijke afsleep tussen 08:30 en 09:30 uur plaats.
Lees verder...

janny smits-33034

Winnaar Schollenpopwedstrijd: Janny Smits

Winnaar Schollenpopwedstrijd Gisteren was het zover. De inzenders van de Schollenpopfotowedstrijd hadden hun LIKES verzameld. De prijs kon worden uitgereikt.
Lees verder...

raadoog-31117

raadoog 60, waar sta ik vandaag?

Raadoog 60. Waar in het stadsdeel Scheveningen vind ik deze muurschildering?
Lees verder...

KNRM-32961

KNRM redt drenkelingen; download de APP!

De KNRM haalde afgelopen zaterdag verschillende ‘drenkelingen’ uit zee tijdens het Historisch Festival Scheveningen. Zie de beelden en lees hoe je hun vernieuwde APP kunt downloaden.
Lees verder...