ooievaarsbrug-peter-vdz-1

Ooievaarsbrug – een voorspoedige bevalling #Schiedam

Gisteren werd het nieuwe brugdeel van de Ooievaarsbrug op zijn plek gezet.  Al met al een ging het karwei voorspoedig. Volgens mij liggen ze lekker op schema met de werkzaamheden. Foto’s zijn gemaakt door Peter van der Zouwen, de fotograaf te plaatse.
Lees verder...


Fietsreparatie_Schiedam_fiets_Jona & Ko_informatie_foto’s_John_middelkoop_reparatie

Fietsreparatie #Schiedam

Ping, ping, hoorde ik van de week. Achter elkaar braken er twee spaken van mijn achterwiel. Voor dat je het weet heb je een slag in je wiel. Ik kon mijn fiets niet missen, dus wilde hem snel gerepareerd hebben. Even bij Jona & Ko langs gegaan op de Hoogstraat. En Kostas kon meteen aan de slag. Twee uurtjes later had ik mijn fiets weer terug, prima gespaakt en gespannen. Dus heb je een reparatie aan je fiets die uitgevoerd moet worden JONA & KO Bike Shop Ook voor fietsreparatie van je stadsfiets!
Lees verder...

plaatselijk-een-bui-regen

Plaatselijk een bui #Schiedam

Plaatselijk een bui. Het is wat vochtig de laatste dagen. Regelmatig komt het nat naar beneden. Ik betrap mezelf erop dat ik net iets vaker de auto pak als ik ergens heen moet. Watjes gedrag? Heb je er ook last van, of fiets je als een bikkel door weer en wind?
Lees verder...

ooievaars-marja-kieviet-2

Baby Boom in de woudhoek#Schiedam

Foto van………… Een drukte van belang in de polder, nieuwe aanvliegroute, Baby boom of pop-up restaurant voor ooievaars Marja liep vanmiddag met de hond buiten toen ze meer dan 10 ooievaars zag. Een Baby Boom in de Woudhoek? De vogels waren afgekomen op het uitbaggeren van de sloten , het gebied naast de Harreweg achter de Woudhoek. Dat levert veel eten, de borden zijn dan snel gevuld. Marja Kieviet bedankt voor de leuke foto’s!
Lees verder...

Made in Schiedam-Barbeque_de kaap_Jeroen hazebroek_Rookbaard_Schiedam_informatie_foto’s_John_middelkoop_gin_jenever_molens_foto

Made in Schiedam #Schiedam @Rookbaard

Ik was gisteren even op de Kaap, @Fenixfoodfactory. Staat daar weer zo’n  mooi Made in Schiedam product. Een @Rookbaard original smoker. Jeroen Hazebroek maakt er geweldige vlezen op klaar. Tot zondagmiddag nog volgens mij. Als je tijd hebt moet je je het laten smaken. BBQen kun je het hele jaar.
Lees verder...

ryomaherfstmolen

Herfst pracht in #Schiedam maar klik wel op de foto voor het hele plaatje!!

Foto van …..Ryoma. Ryoma schrijft bij de foto: De hoge molens van Schiedam zijn voor toeristen en bewoners prachtige blikvangers. In de herfst zijn de molens ook nog eens omringd door oranje-gele bomen. Op een zonnige dag en met een lage zon krijg je zo een unieke combinatie van kleuren. De foto. Het spiegelende water zorgt voor een mooie invulling van de anders saaie voorgrond.   Ryoma bedankt!  
Lees verder...

Lange haven_fotofestival_zon_schiedam

Lange Haven vorige week tijdens het Fotofestival#Schiedam #Chambre de Schie

Horen, zien en zwijgen was het thema van het jaarlijkse Fotofestival in Schiedam. Op het festival presenteren lokale fotografen hun werk, is de tentoonstelling van De Zilveren Camera te bezoeken en exposeren pas afgestudeerde fotografiestudenten in historische woonhuizen aan de Lange Haven. Het leuke van het festival is dat op bijzondere locaties foto’s zijn te bekijken. Ik kwam onder andere in het Centraal Station, het wijkcentrum van de Gorzen, voormalig hotel De Kroon aan de Koemarkt, een brugwachtershuisje, de Havenkerk en het cultuurpand van Wenneker. Het was een heerlijke zonnige middag wandelen, kijken en genieten. De foto. Wat is mooier dan de oude havens als decor voor een foto over een fotofestival. De roze bordjes met Pssst geven aan waar een expositie is; de gele S’DAM-ligstoelen en de tekst in het bootje maken duidelijk waar de foto is genomen. De deuren van Lange Haven 75a en 75b staan open voor bezoekers op de route Chambre de Schie.Foto van Ryoma; bedankt weer voor de lekkere plaat die ons even mee terug neemt naar vorig weekend.  
Lees verder...

Herfst zon

Vanmorgen op het Land van Ris #Schiedam. Een mooi herfstzonnetje glijdt langs een boom.

Foto van ……. Peter van der Zouwen. Een fraaie herfst plaat. Je voelt de herfst er aan komen schurken. Vanmorgen genomen op het Land van Ris. Bedankt Peter voor de foto. Heb jij al lekkere herfstfoto’s om te delen? Of wacht je op de Herfst Foto wedstrijd van Oog op Schiedam? Laat even weten!  
Lees verder...

Tolhuis-Vijfsluizen-Schmidt_beeldbank Schiedam

Tolhuis#Schiedam

Toen de Vlaardingerdijk nog paard en wagen breed was. Het Tolhuis bij Vijfsluizen. Rond 1940 volgens de opgave bij de plaat. De maker is A Schmidt. Bron Stadsarchief.
Lees verder...

John_Middelkoop_Fotografie_Schiedam_foto's_foto_straat_molens_jenever_oliebollen

Oliebollen tijd #Schiedam

Hij staat er weer. Nico met zijn oliebollenkraam. Dus je kunt weer langs om een bol te scoren. Benieuwd wat heer Sterrenberg en zijn team dit jaar doen bij de oliebollen test? Nu vooral veel kopen dat kan Nico weer veel in de praktijk brengen. Wie weet wordt het weer een klinkend resultaat.
Lees verder...