OogopStadskanaal.nl is op zoek naar een nieuwe Fotograaf/Blogger(s).

Interesse om je naamsbekendheid als fotograaf te vergroten en mee te doen met een leuk en lucratief franchisemodel? Meld je aan voor meer info! Tag, Share of Like als je weer elke dag een actuele foto van “Jouw” Stadskanaal voorbij wilt zien komen!
Lees verder...

winterfair_prinshoeve

Winterfair bij de Prinshoeve goed bezocht!

Vanmiddag en vanavond organiseert de Prinshoeve een winterfair. Vanmiddag zijn we ook even wezen kijken en de winterfair werd boven verwachting goed bezocht.
Lees verder...

sinterklaasverhaal_bieb

De Bieb leest voor: Sinterklaasverhaal

Kom zaterdag 28 november om 10.30 uur luisteren naar een prachtig Sinterklaasverhaal in Bibliotheek Stadskanaal. Sint en Piet komen langs en het kinderkoor van Muziekschool Zuid-Groningen treedt op. Voor kinderen van 3 tot 7 jaar.
Lees verder...

hv_jahn_ii

Sportclub van de week: HV Jahn II

Deze week is de sportclub van de week: Handbal Vereniging Jahn II uit Stadskanaal. Wil jij ook een wedstrijd bijwonen? Of wil je meer weten over handbal? Kijk dan op: http://www.hv-jahn2.nl/
Lees verder...

fas_project

Zwangerschap en alcohol? NEE!

Het verhaal van Sanne (9 jaar) De 9-jarige Sanne wil graag vertellen, wat het voor haar betekent om FASD te hebben. Samen met haar pleegmoeder heeft zij haar verhaal opgeschreven.
Lees verder...

sneeuw

Eerste sneeuw gespot in Stadskanaal!

Vandaag hebben we de eerste sneeuw in Stadskanaal gespot. Weliswaar was het natte sneeuw, maar het waren de eerste vlokken van dit winterseizoen. Oppassen in het verkeer, dus!
Lees verder...

week_tegen_kindermishandeling

Week tegen Kindermishandeling #laatzenietbarsten

In Nederland worden 119.000 kinderen per jaar mishandeld. Dat is gemiddeld één kind per klas. Veel te veel natuurlijk! Om het aantal mishandelde kinderen terug te dringen, is ieders inzet nodig. Iedereen die met kinderen en hun ouders in contact staat, kan de cirkel van geweld waaraan een slachtoffer van geweld bloot staat, doorbreken. In de Week tegen Kindermishandeling, 16 t/m 21 november, doet de Taskforce een beroep op iedereen om in actie te komen bij een vermoeden van kindermishandeling. Eén persoon die in actie komt, is al genoeg om het leven van een mishandeld kind voorgoed te veranderen. Selfie-actie Om te symboliseren dat er maar één persoon nodig is om de vicieuze cirkel van één kind te doorbreken, worden 119.000 selfie-foto’s verzameld van mensen die laten zien dat ze in actie komen om kindermishandeling tegen te gaan. Al deze selfies vormen aan het eind van de week één gezicht, het gezicht van een kind. Dit gezicht staat symbool voor alle 119.000 kinderen die per jaar in Nederland mishandeld worden en iedereen die het mishandelde kind helpt. Je kunt meedoen door het blazen van een kauwgombel, een selfie te maken, de hashtag #laatzenietbarsten toe te voegen en deze te delen op social media (Facebook, Twitter en Instagram). Ook kun je je profielfoto (op Facebook, Twitter) aanpassen met een kauwgombel ervoor. Klik hier voor de instructie hoe je dit kunt doen. Vergeet niet de hashtag #laatzenietbarsten te gebruiken! Kijk voor meer informatie op: www.weektegenkindermishandeling.nl Week tegen Kindermishandeling Datum: 16 t/m 21
Lees verder...

stiften

Korte dagen, lange avonden…

Nu het weer kouder wordt en het weer niet meer uitnodigt om ’s avonds nog veel dingen buitenshuis te ondernemen, is het vast weer tijd voor hobbies.
Lees verder...

intocht_sinterklaas

Fotoserie: Intocht van Sinterklaas in Stadskanaal

Vandaag werd Sinterklaas en zijn Pieten in Stadskanaal feestelijk onthaald door een grote menigte mensen, duo Bert en Bert en de Burgemeester, mevrouw Galama.
Lees verder...