Handige tips om van muggen af te komen

Nooit meer last van muggen! Jullie zullen er ongetwijfeld last van hebben. De muggen! Een ware plaag op het moment. Je wilt zo graag de ramen en deuren open laten staan als het warmer is. Maar dat gaat helaas niet! Zo een 131 muggen vinden dat leuk en vallen jou lastig. Nu zou je natuurlijk allerlei kant en klare vaak chemische middelen in kunnen zetten om van de muggen af te komen. Maar je kunt deze middelen ook zeer gemakkelijk zelf maken! Niet chemisch, en het ziet er nog leuk uit ook.    TIP 1 – Citroenkaars De citronella kaars is ons allemaal wel bekend. De herkenbare citroengeur die deze kaars afgeeft moet ervoor zorgen dat de muggen ver van jou vandaan blijven. Maar er is ook een natuurlijke variant, deze is simpel, decoratief en verjaagt muggen. Zoek een paar leuke glazen potjes waar een drijfkaarsje in past. Vul deze met geurende muggen afwerende kruiden zoals: munt, citroen, limoen & rozemarijn. Vul het potje met water en voeg citronella olie toe. Plaats het drijfkaarsje.   TIP 2 – Natuurlijke muggenspray Klaar met die chemische muggensprays? Probeer dan eens de natuurlijke variant! 1. Wrijf steeltjes en bladeren van kattenkruid fijn in water. 2. Laat dit mengsel een tijdje staan zodat het goed kan trekken. 3. Voeg (eventueel) wat citronella olie toe 4. Doe het in de plantenspuit 5. Spray de natuurlijke muggenspray op de huid, kleding, of bed   TIP 3 – Halve citroen Snijd een citroen doormidden en steek in beide
Lees verder...


Muntbrug terug op z’n plek

De Muntbrug is terug op z’n plek. De brug werd gerestaureerd, maar ligt nu weer terug waar hij hoort.
Lees verder...

Politieagenten wandelen via Utrecht naar Nijmeegse Vierdaagse

De zestien politiemensen uit heel Nederland lopen zijn woensdag 13 juli vertrokken uit Den Haag. De tocht is in totaal 150 kilometer en brengt de wandelaars langs plekken die iets te maken hebben het thema ‘vrijheid’, aldus Stadsblad Utrecht. Op het Domplein wordt ieder jaar de dodenherdenking gehouden.volgende week ook de Nijmeegse Vierdaagse. En het is een lustrumeditie, want het is voor de honderdste keer dat de politie deelneemt aan de vierdaagse. Het bezoek van de burgemeester van Utrecht vanmorgen was een verrassing voor de deelnemers. De 150 kilometer lange tocht van Den Haag naar Nijmegen heeft als thema ‘100 jaar wandelen in vrijheid’. De lopers zijn woensdagochtend vertrokken vanaf het Vredespaleis in Den Haag en doen onderweg meer locaties aan die nauw verbonden zijn met vrijheid, vrede en recht. Hieronder bijvoorbeeld het Binnenhof en de Hoge Raad in Den Haag, militair ereveld Grebbeberg en Hotel De Wereld in Wageningen. De lopers arriveren zondag in Nijmegen.  
Lees verder...

Watdajel Art bij het station

Kunst van Watdajel Art op een hek bij Utrecht Centraal Station. Het Watdajel Art Festival is een evenement dat ongeveer elke drie maanden in de omgeving van Utrecht georganiseerd wordt.
Lees verder...

Kamertjes Hardebollenstraat in de verhuur

De kamers in de Hardebollenstraat, die tot twee jaar geleden gebruikt werden door sekswerkers, gaan antikraak verhuurd worden, voor 150 euro per maand. Ad Hoc, het bedrijf wat deze kamers beheert, wil de panden verhuren aan creatievelingen, kunstenaars en ondernemers, zoals de dames van Utca’s Finest. Zij huren het raam voorlopig als etalage.
Lees verder...

Varend over de grachten

Heb jij het al eens gedaan? Over de grachten gevaren? Het is echt een aanrader. Alle mooie werfkelders, bruggen, terrasjes waar je langs vaart, een mooie manier om de stad van een andere kant te bekijken. Het kan per waterfiets, boot, kano en surfplank. 
Lees verder...

Dan zie ik het ouwe graggie

Hoe leuk zijn de Jupiler parasols aan de Oudegracht! Uitgeklapt vormen ze de bekende regels uit het lied ‘Als ik boven op de Dom sta’ van Rijk de Gooyer. Heb jij ze al gespot?
Lees verder...