Handige tips om van muggen af te komen

Nooit meer last van muggen! Jullie zullen er ongetwijfeld last van hebben. De muggen! Een ware plaag op het moment. Je wilt zo graag de ramen en deuren open laten staan als het warmer is. Maar dat gaat helaas niet! Zo een 131 muggen vinden dat leuk en vallen jou lastig. Nu zou je natuurlijk allerlei kant en klare vaak chemische middelen in kunnen zetten om van de muggen af te komen. Maar je kunt deze middelen ook zeer gemakkelijk zelf maken! Niet chemisch, en het ziet er nog leuk uit ook.    TIP 1 – Citroenkaars De citronella kaars is ons allemaal wel bekend. De herkenbare citroengeur die deze kaars afgeeft moet ervoor zorgen dat de muggen ver van jou vandaan blijven. Maar er is ook een natuurlijke variant, deze is simpel, decoratief en verjaagt muggen. Zoek een paar leuke glazen potjes waar een drijfkaarsje in past. Vul deze met geurende muggen afwerende kruiden zoals: munt, citroen, limoen & rozemarijn. Vul het potje met water en voeg citronella olie toe. Plaats het drijfkaarsje.   TIP 2 – Natuurlijke muggenspray Klaar met die chemische muggensprays? Probeer dan eens de natuurlijke variant! 1. Wrijf steeltjes en bladeren van kattenkruid fijn in water. 2. Laat dit mengsel een tijdje staan zodat het goed kan trekken. 3. Voeg (eventueel) wat citronella olie toe 4. Doe het in de plantenspuit 5. Spray de natuurlijke muggenspray op de huid, kleding, of bed   TIP 3 – Halve citroen Snijd een citroen doormidden en steek in beide
Lees verder...


Wervingsflyer

OogopWijkbijDuurstede.nl is op zoek naar een nieuwe Fotograaf/Blogger.

Interesse om je naamsbekendheid als fotograaf te vergroten en mee te doen met een lucratief franchisemodel? Meld je aan voor meer info! Tag, Share of Like als je weer elke dag een actuele foto van “Jouw Wijk” voorbij wilt zien komen!
Lees verder...

031 copy copy

Wie neemt het stokje over?

Door andere werkzaamheden kan ik niet meer voldoende tijd besteden aan www.OogopwijkbijDuurstede.nl. Daarom heb ik besloten ermee te stoppen en gaat het blog voorlopig op zwart. Ik dank iedereen voor getoonde belangstelling en waardering. Wie het stokje wil overnemen, kan terecht bij OoogopNederland.nl. Voor vragen over het blog ben ik bereikbaar. We zien elkaar vast weer eens. Hartelijke groet, Leen Dekker.
Lees verder...

006 copy

Uniek in Nederland, winnende foto 2015

Nederland telt zo’n 1200 molens en de enige molen, waar je onderdoor kunt rijden met je auto, staat in Wijk bij Duurstede. Om die en andere redenen is deze plaat buitengewoon. De foto Uniek in Nederland van 7 september is overduidelijk de meest gewaardeerde foto van het jaar 2015. Met kop en schouders stak hij boven de andere uit: 828 gedeeld en gezien door 16.727 personen op Facebook. Proficiat voor de hoeders van het culturele erfgoed van Wijk.
Lees verder...

011 copy

Snackbar de Peper (tweede plaats)

Dat Victor van snackbar de Peper in de Peperstraat al zijn klanten bij naam kent, blijkt misschien ook wel uit de scores op Facebook: 353 x werd de foto gedeeld en maar liefst 12.680 personen keken ernaar. Een bijzondere cafetariahouder met een bijzondere snackbar. De foto van 20 mei is geëindigd op de tweede plaats in de top 5 van dit jaar.
Lees verder...

DSC00604 copy

Zonsopgang boven Wijk, nr 3

Een eervolle derde plaats in de top 5 van 2015 voor de zonsopgang van 12 juli. De weerspiegeling van de warme gloed van de ochtendzon maakt er een bijzonder plaatje van. Deze foto is 442 gedeeld en door 7.293 personen gezien op Facebook.
Lees verder...

005 copy

Twee jonge ooievaars (nr 4)

De twee jonge ooievaars op het nest in de Volderstraat trok ook het nodige bekijks, foto 9 juni. Plaats 4 van de top vijf 2015.
Lees verder...

058 copy

Nieuwe uitstraling Kaashuis Dorestad (nr 5)

Deze dagen toont OogopWijkbijDuurstede.nl de vijf meest gedeelde en bekeken foto’s van afgelopen jaar. Op plaats 5 de nieuwe uitstraling van Kaashuis Dorestad van 12 september.
Lees verder...

011 copy

Huisvestingsverordening brengt mensen verder in problemen

Bij echtscheiding of andere relatiebeëindiging is het verkrijgen van een urgentie voor woningtoewijzing bijna onmogelijk geworden, aldus advocaat L.M. (Linda) Bongers van Bongers Advocatuur en Mediation. Dat komt doordat de nieuwe huisvestingsverordening van Wijk bij Duurstede ervan uitgaat dat nog slechts urgentie wordt verleend als geen van de partners door middel van overname van de huurovereenkomst of de hypotheek, dan wel op een andere wijze in de woningbehoefte kan voorzien. De verordening houdt geen rekening met een uitspraak van de rechter, waarbij het hoofdverblijf van de kinderen wellicht aan de andere ouder is toegekend. Ouders wonen na scheiding gedwongen langer samen dan wenselijk is. In tegenstelling tot wat met de verordening wordt beoogd, is dit juist in strijd met het belang van de kinderen, zo stelt ze. Bongers adviseert iedereen om zich preventief in te schrijven bij de gemeente als woningzoekende omdat een urgentieverklaring bij echtscheiding vrijwel onmogelijk is geworden. Bongers Advocatuur en Mediation, het familierecht kantoor van Wijk bij Duurstede en omstreken, is gevestigd in de Peperstraat 42.
Lees verder...