poster-zaanse-handbaldagen-2016-met-sponsoren

Tophandbal in Zaandam

Ook zo genoten van het handbal bij de Olympische Spelen? In december kunnen we dicht bij huis genieten: het Koreaanse Herenteam speelt drie dagen achter elkaar een wedstrijd in het nieuwe topsportcentrum. Tegenstanders zijn het Nederlandse team, het Belgische team en eredivisieclub KRAS Volendam. Lees voor meer informatie het persbericht dat HV Zaanstreek hierover schreef.
Lees verder...


2016-09-18

Dam tot Dam: Ga jij lopen of kijken?

De Dam tot Damloop is niet meer weg te denken uit het Zaanse straatbeeld. ‘Vandaag voor mij de dertigste keer’, zag ik al langskomen op Facebook. Anderen kiezen om te kijken. ‘Met een lekker biertje op het beste plekje’.
Lees verder...

2016-09-17

Under the moon of love

By the light of the silvery moon. Allerhande liedjes komen boven borrelen, als ik naar de volle maan lig te kijken. Op de achtergrond het geluid van een helicopter.
Lees verder...

2016-09-10

Is democratie een levensbeschouwing?

Is democratie een levensbeschouwing? Het is een vraag die vanochtend naar boven kwam in een gesprek over onderwijs.  Er is een soort verdeling gemaakt van scholen op grond van levensbeschouwing en van onderwijsvisie. Zo zijn er katholieke, protestante, antroposofische en islamitische scholen. Daarbinnen is weer onderverdelingen mogelijk op basis van onderwijsvisie. Je kunt naar een katholieke montessorischool gaan of naar een katholieke Jenaplanschool. Iedereen is vrij hierin zijn eigen keuze te maken
Lees verder...

2016.09.04-2

Red head days

Red head days. Al jaren staat het op mijn verlanglijst om een keer aanwezig zijn bij de Red head days. Even gluren in Breda, waar ook dit jaar vele roodharigen van her en der samenkomen. Het lijkt me zo bijzonder dit een keer mee te maken.
Lees verder...

2016.09.03-6

Dat mag de pret niet drukken

Een beetje regen mag de pret niet drukken. En dat gebeurde ook niet op het Pixler-festival in het Darwinpark. Om 22.00 uur gingen ineens de sluizen open en kwam de regen met bakken uit de lucht. Zowel publiek als performers lieten zich hierdoor niet kisten.
Lees verder...

2016.05.03-1

Vaste prik: de eerste week van september = …..

Kermis. Je houdt ervan of helemaal niet, vaak is er geen middenweg. Liefhebbers van de attracties kunnen weer hun hart ophalen. Anderen kiezen gewoon voor rondwandelen, genieten van alle kleuren, geluiden en muziek. Natuurlijk kom je er je bekenden tegen.
Lees verder...

2016.08.29-1

Gebouw Kleurenpracht krijgt nieuwe toegang

CBS Kleurenpracht is deze zomer verbouwd. Een deel van het gebouw is afgesloten en via een andere ingang toegankelijk gemaakt.
Lees verder...