Het Oog is gesloten

Vandaag is de laatste dag van Oog op Zaandam, in ieder geval in zijn huidige vorm.

Als laatste foto kies ik deze, genomen op 14 januari 2015, bij de opening van de tentoonstelling ‘Drie jaar, drie maanden en drie weken’.  Een tentoonstelling over de periode van 1942-1945 waarin Joodse inwoners uit de Zaanstreek systematisch verwijderd werden.

Een tentoonstelling, bedoeld om al deze mensen, wiens bestaan zo is weggevaagd, weer een gezicht te geven, hun verhaal te vertellen. Voor mij tekent deze foto, deze gebeurtenis, het belang van mensen met elkaar in verbinding brengen. Oog op Zaandam is voor mij een tijd lang een manier geweest om hieraan bij te dragen. Ik kijk met plezier terug op de mooie ervaringen en ontmoetingen die dat met zich heeft meegebracht.

Op dit moment kies ik voor een andere weg om aan dit doel te werken. Gelukkig zijn er nog vele andere sites, waar jij terecht kunt om informatie vanuit en over het Zaanse te vinden. Ik geef hieronder een aantal links, aanvullingen zijn welkom. Als er een nieuwe invulling komt van Oog op Zaandam, laat ik het je weten.

Dank voor je interesse. Laten we met elkaar een mooi 2017 maken.

De Orkaan

Dit is Assendelft

Je bent een Zaankanter als

Zaanse verhalen

Zaanstreek in Beeld

 


Next ArticleIk kom ogen tekort