Kleurrijke heropening Evean Westerwatering

Op 11 maart 2017 opent Evean haar deuren voor een nieuwe functie: verzorgd wonen.

Velen zullen zich nog het bericht van de sluiting herinneren, in december 2015. De emoties liepen hoog op, maar het besluit stond vast. Bewoners moesten verhuizen, het afscheid was emotioneel, maar op 1 mei 2016 was het huis leeg. Klaar om te worden verbouwd voor de nieuwe functie die het zou krijgen: verzorgd wonen.

Nog geen jaar later is de verandering een feit en worden de deuren opnieuw geopend. Wethouder Jeroen Olthof, directeur-bestuurder Margriet Drijver van Parteon en directeur Hans Admiraal van Evean verzorgen de officiele opening. ‘Het is verrassend snel gegaan’, daarover zijn de sprekers het met elkaar eens. Lovende woorden over de samenwerking tussen de drie partijen en de vele vrijwilligers, die zich hebben ingezet. Wil Boontjes is een van de vaste gezichten. ‘Waarom doe je het?’, vraagt Margriet Drijver haar. ‘Kijk maar om je heen, dat zegt genoeg’, is haar antwoord.

Personeel en vrijwilligers hebben er ook ditmaal een happening van gemaakt. Er zijn lakeien om iedereen te verwelkomen, er is een brassband. Een dansgroep laat zien wat ze doen en nodigt uit om deel te nemen. Evean en de brandweer informeren over veilig wonen en ook het Sociaal wijkteam is vertegenwoordigd. Buiten worden poffertjes en andere lekkernijen gebakken. Voor de kinderen is er een springkussen en ze kunnen zich laten schminken.

De opkomst is groot: rijen belangstellenden laten zich informeren over deze nieuwe woonvorm en staan in  de rij voor de rondleidingen. Iedereen lijkt het naar zijn zin te hebben. De enige klacht die ik hoor: ‘er zijn teveel mensen, ik kan geen kant op met mijn rollator’. Gelukkig is dat maar een momentopname.


Next ArticleVandaag is de dag: verkiezingen.