Oog op Zeist

Schaerweijde Heren 1 wint stadsderby met 5-2 op nieuwe hoofdveld Phoenix

De hockeyers van Schaerweijde waren zondagmiddag  te sterk voor de mannen van Phoenix Heren 1. Op het nieuwe hoofdveld van Phoenix wonnen zij de Zeister Stadsderby. Het duel tussen de beide stadsgenoten eindigde met een stand van 5-2 in het voordeel van de bezoekers. Casper Horn scoorde drie keer  namens Schaerweijde.
Lees verder...


Brandweer Preventieles in groep 4 CBS Nije Kroost Zeist

Groep 4 van CBS Nije Kroost kreeg brandpreventieles

De laatste dinsdag voor de herfstvakantie had groep 4 van basisschool Nije Kroost een heuse brandweerman op bezoek. Er was geen brand uitgebroken of brandalarm afgegaan.  De kinderen kregen een brandpreventie les. De brandweer in de provincie Utrecht streeft ernaar om de kinderen een stuk brandwijzer te maken.  In de les leerde ze onder andere wanneer ze 112 moeten en mogen bellen. Hoe kun je er voor zorgen dat er geen brand uitbreekt in jouw huis? En als er toch brand ontstaat, wat moet je dan doen?  Kinderen van groep 4 en 8 van basisscholen in de provincie Utrecht kunnen dat van echte brandweermannen en –vrouwen leren. Want voorkomen is beter dan blussen? brandveiligheidsles is een belangrijk hulpmiddel bij brandpreventie.
Lees verder...

Brand in lindenboom voor basisschool De Sluis (video)

De brandweer is vandaag tweemaal ter plaatse geweest om de brand in de Lindenboom voor het schoolplein van Basisschool de Sluis te blussen. Vandalen hadden maandagmiddag een fikkie gestookt in de holtes van de 40 jaar oude lindeboom. Het blussen van het smeulende vuurtje in de boom bleek erg lastig te zijn. ’s Middags had brandweer de brand in de holtes van de boom al met schuim proberen te blussen.  Toen de boom weer stond te roken besloot de brandweer bij de tweede melding om de boom direct te kappen en weg te laten halen.
Lees verder...

Fiesters hoeven niet meer te stoppen bij landgoed Vollenheve

Nieuwe Fietstunnel bij Vollenhoven (N237) in De Bilt geopend.

In het weekend van 7 t/m 10 oktober was de kruising Utrechtseweg/Amersfoortseweg (kruising Vollenhoven) in De Bilt afgesloten voor al het verkeer. De provincie was bezig met de afrondende werkzaamheden rondom de fietstunnel. Door de fietstunnel wordt de doorstroming en de verkeersveiligheid verbeterd van fietsers tussen Zeist en Utrecht.  Hierdoor komt er ook meer capaciteit voor het autoverkeer tussen Utrecht en Amersfoort via de N237.
Lees verder...

Talentenjacht op zondagmiddag in het feestje

Het Feestje houdt talentenjacht op zondagmiddag

Het Feestje, een van de kleinste en gezelligste kroegjes op de 2de dorpsstraat in Zeist organiseerde zondag 9 oktober de eerste voorronde van de talentenjacht. Hierbij zijn vader en zoon  Henk Dissel op zoek naar Nederlandstalig zang talent. De zangers kwamen uit het hele land. Een tiental zangers en zangeressen bracht twee nummers ten gehore in 2 rondes. Een talentenjacht op de zondag middag is even wennen voor het muzikale bioritme, toch zat de sfeer er al snel in. Over de zang capaciteiten viel over het algemeen niet te klagen. De verschillen werden vooral duidelijk bij de communicatie met het publiek en de performance. De jury heeft wel een uitdaging om om uit een aantal voorrondes juist dat talent te halen voor de finale begin volgend jaar. Op 13 november is de tweede voorronde.🍻 Alle ontwikkelingen rondom de talentenjacht en de feestjes in Het Feestje zijn te volgen op hun Facebookpagina Het Feestje Dorpsstraat 32a Zeist
Lees verder...

Oog op Zeist

Volgdienst politieZeist neemt persoon mee naar bureau voor verhoor

Dinsdag 11 oktober was de avonddienst van de politie Zeist live te volgen via Facebook. Tijdens deze dienst konden inwoners van Zeist live meekijken, hoe politieagenten Joyce en Reyer op surveillance waren. Vanaf de virtuele achterbank van de dienstauto kon er live meekijken bij de afhandeling van incidenten. Rond 21:00 reageerde de agenten op een melding van een collega in burger, die  schennisplegers waarnam in de bosjes van de Frobellaan in de pedagogenbuurt.
Lees verder...

Witte kerkzaal van de Evangelische Broedergemeente Zeist

Herdenking 250 jaar eerste steenlegging Grote Kerkzaal Broedergemeente.

De kerkzaal van de Broedergemeente (Zusterplein 12), werd in 1766-’68 opgetrokken naar ontwerp van Moritz von Schweinitz. De architect was zelf ook hernhutter en op zijn naam staan nog enkele andere gebouwen aan het broeder en Zusterplein. Vanochtend werd tijdens een speciale dienst dit heugelijke feit herdacht.  
Lees verder...

Oktoberfest bij de reunie aan de slotlaan in Zeist

Eins zwei drei saufen. Oktoberfest bij de Reunie

De Reunie aan de Slotlaan is dit weekend omgetoverd tot heuse biertube met lange tafels. Serveersters in Dirndls en dijenkletsmuziek. Ubergezellig dus. Laat het gerstenat maar vloeien in grote bierpullen.
Lees verder...

Oog op Zeist

Nog één keertje in Zeist afscheid van de Anton Laan

Nog een keer haalt Marga Damman alles uit de kast in haar atelier aan de Antonlaan, voor de Open Atelier Route in Zeist. Hierna vertrekken de kunstenaars naar hun nieuwe onderkomen op het Willem Arntz terrein in de Den Dolder. Zondagmiddag is de expositieruimte voor de kunst aan de Antonlaan nog een keer geopend. Marga heeft zin in de laatste atelierroute in Zeist. Ze heeft al haar werk uit de kast gehaald. Ze is  klaar om het te laten zien. Dit jaar wordt de atelierroute gehouden op zaterdag 8 en zondag 9 oktober. U kunt dan tussen 13.00 en 18.00 uur een kijkje nemen
Lees verder...

Oog op Zeist

Deelnemers tevreden over eerste Proef Zeist in de Wijngaard

Alle deelnemers van Proef Zeist in de Wijngaard kijken tevreden terug op een prachtige middag in de Wijngaard Hoog Beek en Royen. De eerste editie van dit culinaire festival was ondanks een beetje regen een groot succes te noemen. Veel mensen uit Zeist en omgeving hebben de kans gegrepen om de  leukste wijn- en bierwinkels, restaurants en cateraars te ontmoeten in een unieke setting. Bezoekers konden genieten van de lekkerste drankjes en hapjes in de sfeervolle omgeving van Wijngaard Hoog Beek & Royen in Zeist. Vrijwilligers van de wijngaard gaven ieder uur een rondleiding door de Wijngaard. Natuurlijk was er ook echte Zeister wijn te proeven. Meer impressies van deze culinaire middag op de  Website en Facebook pagina van Proef Zeist in de Wijngaard. Deelnemers: Wijnwinkel De Proeftafel Hans Peters, Rozenstraat 15a, 3702VK  Zeist, tel. 030 227 0041, website, facebook, twitter. Geopend van woensdag t/m zaterdag. Slijterij-wijnhandel Ossendrijver Teus Ossendrijver,Jagerlaan 2 3701XJ  Zeist,  030  691 3163, website, facebook. Geopend van dinsdag t/m zaterdag. De Jong Smakenzaak/De Witte Os  Bas de Jong, 1e Hogeweg 22 passage, 3701HL  Zeist, 030 692 2465, website, facebook. Geopend van dinsdag t/m zaterdag. De Mol Drankenspecialist Natad Beekman, Laan van Cattenbroeck 7, 3703BH Zeist, 030 691 2019, website. Geopend van dinsdag t/m zaterdag Bierwinkel Zeist Hans van Heerde, Voorheuvel 42, 3702JG  Zeist,  06  29 07 37 18, website, facebook. Geopend van dinsdag t/m zaterdag. Taste & Tools Erik van Es, Emmaplein 202 (winkelcentrum Belcour), 3701DH  Zeist, 030 692 0770, website, facebook. Koffie, thee, aardewerk, koffiezetmachines, bonbons. Geopend van maandag t/m zaterdag, laatste zondag van de maand. De Bio Basis Evrim Kurc & Igor Corbeau, Voorheuvel 68
Lees verder...