Verhuisbericht: Zeistinbeeld.nl de nieuwe naam van OogOpZeist.nl

ZeistinBeeld.nl Een nieuwe naam, een nieuw logo én een andere website, maar met de foto’s en berichten zoals u van ons gewend bent!
Lees verder...


Extra alcoholcontroles in Zeist vanwege alle Kerstborrels

In aanloop naar de feestdagen is de politie gestart met zijn ‘donkere dagen’ offensief. Tijdens het donkere dagen offensief worden er overal in het land extra controles uitgevoerd. Vanavond hielden zij op de rotonde bij de Dreef een grote alcohol controle. Langs 3 van de 4 toegangswegen waren agenten bezig met het uitvoeren van alcohol controles. Lees het hele verhaal  ‘Extra alcoholcontroles in Zeist vanwege alle Kerstborrels’ op ZeistinBeeld.nl. Like ZeistinBeeld.nl op Facebook. Volg ons op Twitter.
Lees verder...

Bistro Dante brengt vuur terug in de 2de Dorpstraat

Op een bekende restaurant plek aan de 2de Dorpstraat in Zeist opende gisteren ‘DANTE’ BISTRO WINE & MORE. Met zijn jonge team wil Casper vooral een sfeer creëren van ontspannen genieten. Gezellig binnenlopen na het werk, voor een glas wijn en om één van de plank- jes met lekkere hapjes met elkaar te delen. Lees het hele verhaal ” Restaurant Dante brengt vuur terug in de 2de Dorpstraat” op ZeistinBeeld.nl. Like ZeistinBeeld.nl op Facebook. Volg ons op Twitter.  
Lees verder...

Op Zondag 18 december Rennen de kerstmannen in Zeist

Santa Run Zeist 2016 – Voor de tweede keer organiseren de Rotary Club Zeist en Rotaract Utrechtse Heuvelrug de Santa Run Zeist!  Dit uit Amerika overgewaaide  fenomeen, zal plaats vinden op 18 december 2016.  Al ruim 100 Zeister Kerstmannen en -vrouwen gingen u voor. Zij rennen aanstaande zondag door het centrum van Zeist. Er is nog plek voor 100 mannen, vrouwen en kinderen in rode pakken om de Santa Run door het centrum van Zeist te maken ten behoeve van onze goede doelen. Hier kunt zich direct aanmelden voor de Santa Run Zeist.
Lees verder...

Kinderworkshop in galerie Kortom o.l.v. kunstenaar Wouter Stips

Afgelopen zondag opende de solo expositie van Wouter Stips in Galerie Kortom.  Jan Rudolph de Lorm van het Singer museum Laren opende met een mooie speech de expositie.Eric Vaarzon Morel zorgde voor prachtig gitaarspel. Toon Agterberg was verantwoordelijk voor een volledige metamorfose van  Galerie Kortom voor de expositie met 100 werken.  Eric Vaarzon Morel zorgde voor prachtig gitaarspel. Aanstaand weekend staal het volgende evenement al in de planning, Kinderworkshop o.l.v. kunstenaar Wouter Stips. 
Lees verder...

Nico Bakker van Oud London ontvangt bijzonder verjaardagscadeau van Koos Janssen.

Maandagmiddag 12 december werd directeur Nico Bakker directeur van Oud London tijdens zijn verjaardagfeest verrast door Burgemeester Koos Janssen. Het had Zijne Majesteit Koning Willem Alexander behaagd om de Heer N.V. Bakker te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. In de onderstaande feestelijke speech uitgesproken door Burgemeester Janssen kunt op welke wijze Nico Bakker zich verdienstelijk heeft gemaakt.  Na de toespraak kreeg de heer Bakker de versierselen opgespeld door de Burgemeester. Toespraak door burgemeester Koos Janssen bij de uitreiking van een Koninklijke Onderscheiding, Ridder in de Orde van Oranje Nassau, aan de heer N.V. Bakker, tijdens een feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van zijn 50-jarige jubileum en semi-defungeren als directeur van Oud London op maandag 12 december 2016, om 16.00 uur in Oud London. Goedemiddag dames en heren, We zijn vanmiddag naar Oud London gekomen om een bijzonder jubileum te vieren. Een 50-jarig jubileum. Graag spreek ik de jubilaris toe en vraag daarom Nico Bakker naar voren te komen. Geachte heer Bakker, beste Nico, U bent jarig vandaag! Daarmee wil ik u van harte feliciteren. Het is dus dubbel feest, uw verjaardag en een 50-jarig jubileum. In die 50 jaar heeft u beslist niet stil gezeten. U kwam al op heel jonge leeftijd in het bedrijf. U had uw HBS-diploma op zak en volgde nog een horeca-opleiding als Hotelier en Restaurateur. Op 23-jarige leeftijd werd u directeur van Hotel Restaurant Oud London. Door zakelijk inzicht, verbouwen en uitbreiding volgde een aaneenschakeling van activiteiten met als resultaat: Een dynamisch Hotellerie- en restauratiebedrijf, deel
Lees verder...

Wouter Stips exposeert in ‘Museum’ Galerie Kortom

Vanmiddag 11/12 Grand Opening Expositie Wouter Stips in Museum Galerie Kortom. Zeist – Van zaterdag 10 december t/m 14 januari is Galerie Kortom aan de Voorheuvel   ‘Museum Kortom’. Speciaal voor de expositie van Wouter Stips onderging de tot galerie omgebouwde supermarkt een totale metamorfose. De muren zijn   Rijksmuseum grijs geworden.  De speciale expositie verlichting geven de ruimte een volledig andere uitstraling. De werken van Wouter Stips zijn komen zo optimaal tot hun recht volgens galeriehouder  Tom Gijsen. In de expositie zijn meer dan 100  werken van de veelzijdige kunstenaar Wouter Stips te zien. De expositie bestaat uit schilderijen, glas-sculpturen, zeefdrukken, boeken, beelden in brons en cortenstaal, houten beelden, litho’s en originele werken op papier, omlijst door films en muziek. Tijdens de expositie worden er rondleidingen en kinderworkshops georganiseerd. De komende maand ook op zondag geopend. Wouter Stips’ kunst wordt landelijk en internationaal zeer gewaardeerd. Zijn werk is opgenomen in vele bedrijfs- en particuliere collecties en in galeries in binnen- en buitenland. Onlangs wijdde het Singer Museum in Laren een tentoonstelling aan de kunstenaar en zijn werk. Biografie Wouter Stips werd geboren in 1944 in Wassenaar. Tijdens zijn studie in de jaren zestig aan de Willem de Kooning Akademie in Rotterdam hield hij zich bezig met allerlei vormen van beeldende en toegepaste kunsten. Hij exposeerde met grafiek en schilderijen, maakte animatiefilms, schreef en  regisseerde theatervoorstellingen en publiceerde boeken. Vanaf 1980 legde hij zich toe op het maken van televisie en film. Na deze intensieve tijd besloot hij in 1995 weer terug te keren naar zijn
Lees verder...

GO DUTCH in Art Galery Van Schaik

‘Go Dutch’ is de nieuwe expositie met  26  nieuwe kunstwerken van Kunstenaar Peter Riezebos met een oer Nederlands thema. Op dit moment is Peter Riezebos de nieuwe kunstsensatie van Nederland in China. Recentelijk ontving hij tijdens het gala van de Chamber of Commerce Benelux in Shanghai de Rising Star-award. Eddy en Berry van Schaik zijn er trots op, dat  zij als eerste de 26 kunstwerken uit de serie Go Dutch (2016) mogen presenteren  bij Art Galerie van Schaik.
Lees verder...

Sweet Art for World Light Day by Stoere taarten.

Vandaag 11/12 Sweet Art for World Light Day in Hotel Oud London

Sweet art for World Light Day! is een unieke taarten tentoonstelling in het licht van Wereld Lichtjesdag.  Van 14:00 tot 17:00 worden er meer dan 100 taartdecoraties geëxposeerd in Hotel Oud London in Zeist. Elke 2e zondag in december wordt Wereldlichtjesdag gehouden. Op Wereldlichtjesdag steken mensen om 19.00 uur over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen.
Lees verder...

Voor Jop kan de ijspret beginnen.

Vrijdagmiddag om 17:00 wordt de Zeister Ijsbaan geopend. Gisteravond legde Jop Nieuwenhuizen met zijn vrijwilligers de laatste hand aan de inrichting van de ijsbaan. Bij de ijsbaan is een volledige winterbar ingericht. Er werden de eerste voorzichtige stappen op het ijs gezet. Wat niet iedereen even goed af ging.  Van af vandaag is Winter Wonderland Zeist een feit! Tijd voor ijspret volgens Jop.
Lees verder...